Van ehhez joguk?

Figyelt kérdés
Iskolában elvették a telefonomat és azt mondták h csak szüleim vihetik el az igazgatótól és amikor édesanyám bent volt azt mondták neki, hogy még1x előfordul akkor év végig ott lesz és nem viheti el senki. Van ehhez nekik joguk, hogy amit saját szüleim saját megteremtett pénzükből megvesznek jópénzért azt ők "bebúrják"? :D... Szerintem nincs ... ha van/nincs ---> Miért?:|

2014. okt. 6. 19:17
 1/9 Trinka válasza:

Miért ne lenne hozzá joguk?:)

Ezen én is párszor elgondolkoztam.

Most vagyok 8.-ikos és már nem egyszer vették el az iphone-om, de óra végén mindig vissza adták meg az igazgató is mindig vissza adja:DDD Nekem legalábbis:)

2014. okt. 6. 19:45
 2/9 A kérdező kommentje:
úgy értem, h ahhoz h év végéig ne adják vissza
2014. okt. 6. 20:47
 3/9 Orsii7 válasza:
47%
nemhinném h van joguk erre
2014. okt. 6. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Igen.

Viszont neked nincs jogod az oran a telefonodat buzeralni.

Erdekes a jogaid erdekelnek, a kotelessegeid meg nem. A helyzet az kishaver, hogy nincsennek jogok kotelessegek nelkul. Ugyhogy ne a szadat jartasd, hanem melyrepulesben kerj elnezest.

2014. okt. 6. 22:09
 5/9 A kérdező kommentje:

ne kishaverezz mert nem ismersz :) 1. ...

2. ha nem tudod az előzményeket mit ugatsz?:D már bocsánat de ez annak minősül.

2014. okt. 8. 18:06
 6/9 A kérdező kommentje:
és milyen kötelességekről beszélsz?:DDD
2014. okt. 8. 18:06
 7/9 A kérdező kommentje:
az ilyen emberöktől mint te, van magyarország ilyen helyzetbe
2014. okt. 8. 18:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Arrol a kotelessegedrol kishaver, hogy az iskolaban nem a telefonodat buzeralod, hanem odafigyelsz es tanulsz.

Aztan ha elveszik a telefonod mert nem tartottad be a szabalyokat, akkor egybol nagy a pofad.

na az ilyen agyhalottaktol mint te tart ott az orszag ahol.

2014. okt. 8. 22:00
 9/9 anonim ***** válasza:
47%

Utolsónak nagyon is igaza van. Hogy milyen kötelességek? Azok a kötelességek amik a házirendben szerepelnek. Ha már valamivel lebuksz akkor ne kezdj el hőzöngeni meg jogokért ordibálni, hanem legyen benned annyi hogy beismered és tanulsz belőle.

Az pedig hogy a szüleid vették a telefonodat az még egy nyomós ok arra hogy jobban vigyázzál rá.

Egyébként jogi oldalról nézve: Nem, ezt az iskola nem tehette volna meg. Az a tanár max. annyit csinálhat hogy óra elején elkéri a telefonodat és óra végén visszaadja ha azt indokoltnak látja.

Bár ha te megszeged a házirendet akkor ne csodálkozz ha az iskola is megszegi a dolgokat. A jogokra hivatkozni meg ilyen esetben totál felesleges. Megteheted hogy megfenyegeted az iskolát/tanárokat hogy szüntesse meg a jogellenes magatartást, viszont az iskola megteheti hogy fegyelmi eljárást indíthat mert megszegted a házirendet. Szóval az iskola még kifejezetten rendes is volt.

2014. okt. 16. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!