Van ehhez joguk?
Miért ne lenne hozzá joguk?:)
Ezen én is párszor elgondolkoztam.
Most vagyok 8.-ikos és már nem egyszer vették el az iphone-om, de óra végén mindig vissza adták meg az igazgató is mindig vissza adja:DDD Nekem legalábbis:)
Igen.
Viszont neked nincs jogod az oran a telefonodat buzeralni.
Erdekes a jogaid erdekelnek, a kotelessegeid meg nem. A helyzet az kishaver, hogy nincsennek jogok kotelessegek nelkul. Ugyhogy ne a szadat jartasd, hanem melyrepulesben kerj elnezest.
ne kishaverezz mert nem ismersz :) 1. ...
2. ha nem tudod az előzményeket mit ugatsz?:D már bocsánat de ez annak minősül.
Arrol a kotelessegedrol kishaver, hogy az iskolaban nem a telefonodat buzeralod, hanem odafigyelsz es tanulsz.
Aztan ha elveszik a telefonod mert nem tartottad be a szabalyokat, akkor egybol nagy a pofad.
na az ilyen agyhalottaktol mint te tart ott az orszag ahol.
Utolsónak nagyon is igaza van. Hogy milyen kötelességek? Azok a kötelességek amik a házirendben szerepelnek. Ha már valamivel lebuksz akkor ne kezdj el hőzöngeni meg jogokért ordibálni, hanem legyen benned annyi hogy beismered és tanulsz belőle.
Az pedig hogy a szüleid vették a telefonodat az még egy nyomós ok arra hogy jobban vigyázzál rá.
Egyébként jogi oldalról nézve: Nem, ezt az iskola nem tehette volna meg. Az a tanár max. annyit csinálhat hogy óra elején elkéri a telefonodat és óra végén visszaadja ha azt indokoltnak látja.
Bár ha te megszeged a házirendet akkor ne csodálkozz ha az iskola is megszegi a dolgokat. A jogokra hivatkozni meg ilyen esetben totál felesleges. Megteheted hogy megfenyegeted az iskolát/tanárokat hogy szüntesse meg a jogellenes magatartást, viszont az iskola megteheti hogy fegyelmi eljárást indíthat mert megszegted a házirendet. Szóval az iskola még kifejezetten rendes is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!