Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vagyontárgynak minősülhet -e...

AnonyAnonym kérdése:

Vagyontárgynak minősülhet -e egy kabát?

Figyelt kérdés

"rongálás - aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el."

Rongálásnak minősül -e, ha vagyoni kárt okoznak egy kb 40.000-es kabátban, amit helyrehozni nem lehet? Ebben az esetben mi a teendő?

2014. okt. 3. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Rongalas hat.
2014. okt. 3. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, rongálásnak tűnik.
2014. okt. 3. 13:14
 3/4 A kérdező kommentje:
És, ha nem akar fizetni az illető, olyankor mit lehet tenni? Jogi útra terelhetem ezek szerint?
2014. okt. 3. 13:17
 4/4 A kérdező kommentje:
A konkrét sztori, hogy egy szórakozóhelyen a bőrkabátot rárakták egy korlátra. Miután felvette az illető vettük észre, hogy tiszta festék, és jöttünk rá, hogy a korlát frissen van festve. Ez nem volt feltüntetve sehol. Mikor jeleztem a tulajnak, először elég ellenséges volt, majd mikor megmutattam neki a kabátot, azt mondta, hogy próbáljuk meg kiszedni, ha nem sikerül, kifizeti, de ugye szóban mondani bármit lehet, azért gondoltam, hogy megnézem a lehetőségeinket. Megpróbáltuk kiszedni, nem sikerült. Elvittük bőr-tisztítóba, ahol közölték, hogy nincs rá semmilyen mód, hogy ezt ki lehessen szedni.
2014. okt. 3. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!