2 keresztnevem van, de az egyiket nem szeretem, nem is azt használom, hivatalos helyeken be kell diktálnom mindkettőt?
Pl. Egy kártya csináltatásnál, vagy egy számlánál ahol teljes nevet kérnek, be kell mondanom a második keresztnevem is?
El akarok menni kérni mondjuk egy X kártyát a nevemre, ahol valoszinuleg elkérik a személyimet is. Akkor a kártyán muszáj ott lennie mindkét nevemnek, vagy elég az amelyiket használom?
Hatóság által kiállított iratokat a személyi alapján készítik el, abban mindenképpen szerepelni fog.
A kártyacsináltatáson nem tudom mit értesz, de ha pl. bankkártya, ott nem. Nekem nincs semmi bajom a két keresztnevemmel, de csak az elsőt használom. Az igazolványaimon kívül semmi más helyen nem szerepel a teljes nevem, pedig nem csak bemondásos dolgokról van szó.
Tehát sem a közműszámláimon, sem a bankszámlán, életbiztosításon, könyvtári tagkártyán stb. nincs.
Régebben, amikor a személyi egy könyvecske volt, a kérőlapon aláhúzással lehetett jelezni, hogy mit használsz. Az igazolványt is így töltötték ki a rendőrségen, s hivatalos iratokon is elég volt szerepeltetni az aláhúzott utónevet.
A papírok nem akadályoznak meg abban, hogy azt a nevet használd, amit szeretsz.
Hivatalos helyen, hivatalos név.
Amúgy úgy használod, ahogy akarod.
Utolsó előtti, akkor oké. Új bankkártyát fogok csináltatni, de csak azzal akarom aláírni amelyiket használom, tehát nem baj.
Akkor személyin, lakcímkártyán. stb.-n kívül mindenhova írhatom a használt nevem. (Ilyen hogy SuperShop kártya, OTP kártya, MOL Buibis kártya meg mit tudom én)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!