Ti mit gondoltok erről a?
mottóról:
"Amit adsz,azt kapod."
Így éltek ti is?
Pl.ha valaki rosszul bánik veletek,akk ti is vele vagy nem tudtok ugyanolyan rosszak lenni vele?
Én teljesen így élek.
Amit ad,azt kapja az illető.
Szituáció és empátia kérdése az egész!
Pl egy nőket, gyerekeket erőszakoló emberrel, sokkal keményebben bánnék, mint amilyen traumát okozott másnak!
De viszont, ha csak butácska az illető, és ez miatt nehezíti meg a dolgom, pl munkahelyen, akkor elnéző vok, hisz tudom, hogy szalajt és kuplungos is szegény, akkor még én is minek tegyek még alá?!
Sokszor az emberismeret és a segítőkészség az ami ilyenkor nekem a megoldást kínálja, de mint mondtam, van ellenpélda is!
De a lényeg, hogy ezt én személy szerint nem tudom 1 az 1-ben így kijelenti.
Köszi a választ.:-)
Egyrészt igazad van.
Van egy kis félreértés magyarázatodban!
"Amit adsz,azt kapod."
Ahogy te viselkedsz mással, úgy viselkedik ő teveled.
.
"Amit ad,azt kapja az illető."
Ez már nem arról szól, mit adsz másnak, hanem itt te VISSZAadsz!
Lehet, a te viselkedésed váltotta ki másnál, amit/ahogy kapsz és te erre rákontrázol.
.
Ha jót akarsz kapni, viselkedj úgy, ha rosszat kapsz, nem kell kontrázni, hiszen nem kötelező a társalgás!
Nem kontrázok rá semmire ilyet bem mondtam.
Próbálok jól viselkedni mindenkivel.De ha valahogy ok nélkül rosszat mond azt visszakapja.Ennyi.
Nem kell bonyolítani az egészet utolsó.
"...rosszat mond azt visszakapja.Ennyi."
Lám-lám! Ez a kontra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!