Hogy lehet úgy megpucolni a szemüveget, hogy ne legyen csíkos?
Figyelt kérdés
Nektek is pillanatok alatt mancsos lesz?2014. szept. 22. 03:21
1/6 anonim válasza:
Papírzsebkendőt benedvesítek Tükör ablaktisztítóval és letörlöm a lencsét kívül-belül. Ilyennel:
Majd száraz papírzsebkendővel áttörlöm.
Konyharuha nem szokott jó lenni, azzal homályos lesz, mint ha zsíros lenne a ruha, hiába frissen mosott.
2/6 anonim válasza:
Erre találtak ki a szemüveg tisztító kendőt.... Semmi mas vegyi anyaggal nem szabad tisztítani, max lányos vízzel lemosni, különben tönkreteszi a dioptriat.
3/6 szántóvető válasza:
2-essel értek egyet.elkezdtem használni ilyen 1x használatos törlőkendőt ami át van itatva valamilyen alkoholos folyadékkal,egy év alatt oda jutottam hogy tönkrement mindkét lencse mert feloldott valamilyen réteget (beviszem az ofotértba,hátha tudnak neki csinálni valamit.ha nem akkor csere..)
egyébként nem szokott "mancsos" lenni,megszoktam hogy úgy nyúljak hozzá hogy ne tapizzam össze a lencsét :)
4/6 anonim válasza:
Rájöttem, hogy legjovv a tiszta csapvíz és a száraz törlőkendő, ezzel lehet legtisztábbra lepucolni. Amíg vettem szemüvegtisztító folyadékot is, addig csupa csík volt a szemüvegem, most egy virágpermetezővel lefújom és áttörlöm a szemüvegkendővel.
5/6 anonim válasza:
Mikor még szemüveget hordtam, a szemüveg szélén a keret izzadságos is szokott lenni, ami törlésnél szétmaszatolódhat. Ezért kevés mosószerrel és elhasznált fogkefével vízcsap alatt gondosan elmostam a szemüveg minden szegletét. Egészen addig míg zsírmentes nem lett még a keret is és rései is. Persze ez üveg volt és nem volt semmiféle bevonata. Ha bevonata van, vagy ha műanyag a lencse, nem árt meggondolni mivel töröljük, mert minden törlőeszköz egyben finom polírozó (kissé túlozva csiszoló) eszköz is ha sokat van használva.
6/6 anonim válasza:
Nem a bevonat a problema. Az üveget csiszoljak, hogy a megfelelő dioptria legyen es megfelelő legyen a fókusz is. Ha bármi kémiai anyagot használ az ember a lemosáshoz, az változtathat a dioptriat es a fókuszon is. Sima langyos viz, ha nagyon muszáj, de semmi mas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!