1/4 anonim válasza:
Nincs! Csak az ember olyan ráérős "állatfaj", hogy legyen ideje ilyenen agyalni! Pont ahogy elpusztul egy háziállat is, úgy áll meg az ember élete is. Leáll a szervezet komplex önfenntartása, és egyszerűen az agy kikapcsol. Onnét nincs tovább. (Gondolom eléggé lejött, hogy ateista vok, de mit szépítsük)
3/4 anonim válasza:
Nézőpont kérdése, hisz mindenki maga dönti el, hogy tud-e élni, vagy sem! De ha most úgy érted, hogy a lélek az ami bennünk létezik és működtet az szerintem hülyeség, pusztán egy "szoftver" ami működteti a "hardvert". Vannak kémprogramok amik ezt tudják befolyásolni amelyek az érzelmek, de ez nem csak emberi tulajdonság. Érdekes téma az biztos, és vitatható is, mert minden csak az emberek saját agyszüleményei, hisz az ember önmagát emelte fel az állatok fölé, mint felsőbbrendű faj, nem egy Isteni hatalom...
4/4 Ling-ce válasza:
Igen, van élet a halál után. Az ember több, mint az állat. A halál nem pont, hanem kettőspont: utána jön a lényeg. Hogy részletesen milyen az élet a halál után nem tudom, mert nem volt halálközeli élményem, és nem jártam még odaát sem. A halál nem természetes dolog, hanem egy közbülső állapot, két egymással összehasonlíthatatlanul különböző élet között, de mindegyiknek te leszel a részese. Tudom, hogy ez talán zagyvaságnak hangzik, de gondolj bele, mit veszíthetsz vele? Ha hiszel benne és van, akkor nyertél, ha nincs, nem fogsz szembesülni azzal, hogy vesztettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!