Emelhetik a bírságot, ha nem fizetem be időben a büntetést?
Figyelt kérdés
Közterületen való alkoholfogyasztásért büntettek meg 10 ezer forinttal (amit tennék hozzá nem tartottam túl kedves dolognak, mert este 11-kor lementem egy barátomért a házunk melletti buszmegállóba egy sörrel, tehát nem részegen üvöltöztem az utcán), helyben oda is adták a csekket. Be fogom fizetni, vélhetően, a problémák elkerülése végett, de azért szeretném tudni, hogy mi lenne a következménye, ha mégsem tenném. Tipp?2014. szept. 21. 18:01
1/1 anonim válasza:
"A kiszabás napjától számítva 30 naptári napon (hétvége, ünnepnap beleszámít) belül van lehetőség a bírság önkéntes befizetésére, ha el akarjuk kerülni a végrehajtási eljárást."
Ha nem fizeted be határidőre elzárásra ítélnek, napi 5000 Forintos díjon be kell vonulnod az illetékes BV intézetbe. Ha nem jelensz meg ott sem akkor 7000Ft alapköltségért és 400Ft/km díjért elővezetnek. Befizetési határidőn belül lehetőséged van kérelmezni a bírság közmunkára való váltását, 6 óra közmunkával 5000 Forintot dolgozol le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!