Mit nevezünk ezeknek? (leírtam lent) 7. es vagyok és dolgozat lesz és ezeket a fogalmakat kellene tudni, de nem találom Sehol. (könyvembe sincs benne, mivel ezek 6. -os fogalmak és nekem a 6. -os könyvem már nincs meg. )
hűbérúr: [link]
iszlám: [link]
céhek: [link]
lovag: [link]
Kalifa: [link]
eretnek: [link]
város: [link]
tatár: [link]
ispán: [link]
kalandozások: [link]
kancellária: "rendszeres oklevél-kiállítással foglalkozó központi állami hivatal a feudalizmus korában. Az uralkodón kívül a királynénak, a főpapoknak és az országos főméltóságoknak (nádor, erdélyi vajda stb.) is volt kancelláriájuk, melyek jogi-igazgatási feladatokat láttak el. Magyarországon III. Béla király (1172–96) állította fel a királyi kancelláriát, amely 1526-ig működött. Szerepét az Udvari Kancellária vette át." [link]
tartományúr: [link]
ősiség: [link]
mezőváros: [link]
kormányzó: [link]
végvár: [link]
úriszék: [link]
protestáns: [link]
hitel: "hitel: pénzösszegek kamatra történő megelőlegezése vagy bizonyos időre való kölcsönzése. A fő hitelkérők az uralkodók voltak, akik magas kamatot fizettek. A költséges háborúk miatt a visszafizetések azonban sokszor lehetetlenné váltak, mely számos bankház bukásához vezetett." [link]
manufaktúra: [link]
azték: [link]
felfedezés: [link]
Mondd meg a számtech tanárbácsinak tanítsa meg a kulcsszavas keresést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!