Hogyan készüljek a június eleji vizsgáimra, ha még egy vizsgadolgozatot is meg kell írnom (max.80 vagy 85,90 oldalasnak kell lennie)?
Tudom nyilván tanulok. De mindig gondban voltam vele hogyan osszam be az időm. Mit tegyek? kérlek segítsetek! Nem akarok úgy felsülni az érettségin, ahol igaz mindenből átmentem de nem azzal az eredménnyel amivel szerettem volna.
Előre is köszi. Nagyon fontos lenne.:)
Tervezni kell a 80 oldal nem kevés ha neked kell írnod. Kezd el már holnap az anyaggyűjtést használj ragasztott cetliket amiket könyvjelzőként szúrsz be a felhasznált irodalmakba ha majd írod a akkor könnyen rá tudjál találni. Ezzel időt spórolsz meg amíg anyagot gyűjtesz. A vizsga anyag hány tonna? Meg vannak a tételeid? Bár vizsgára mindenki az utolsó pillanatban "kampányszerűen" szokott tanulni. A szakdolgozatot is az utolsó héten vagy két héten szokták megírni, de már jóval előtte kell gyűjteni az anyagot. Érdemes csinálnod egy táblázást. Mennyi időt szánsz rá naponta stb, egy amolyan órarend szerűség. Kalkulálni, tervezni ez a rendszerezésnek a kulcsa.
Ha ennek ellenére nem lenne akaraterőd, kérj meg egy barátodat, családtagot, hogy fizess neki pl. egy sört, ha nem tartod magad a napi, heti tervhez:) Jó módszer a kontrollra.
A vizsgára való idegesség. Légy felkészült jólöltözött, tiszta körmű, menta leheletű, izlésesen gyengén dezodorált, és kipihent. Bár a kipihentség nálam nem számít sőt én nem is szoktam szóbeli előtt aludni de írásbeli előtt tilos éjszakázni!!
Ha tudod, hogy tiszta beszédes tekinteted van akkor érdemes egy vizsgáztatót kinézni magadnak és neki mondani. (érdemes ellenkező neműt választani:) Annál magabiztosabbnak látnak minél kevesebbet nézed a kis papírodat amire írtál.
Hívnak, leülsz. Várd meg míg dumálnak, várd míg azt modnják kezdheted. Köszönd meg és olvasd föl hangosan a tételed, így nem csak a hangszálaid hangolódnak rá dumára amik az előző 1órába mereven feszültek, hanem ők is úgy élvezhetik mint egy előadást. Érdemes elmondanod, hogy erről és erről fogok beszélni és kitérek majd erre is. Nagyon csípik ha valaki ilyen precízen kezd neki, nem pedig standupba nyom valamit. Ha izgulsz nyugodtan használd a kezedet mutogtásra mind amikor sztorizol, ez is enged a feszültségből. Fontos, hogy keveset egyél előtte, de inni ihatsz, de lehetőleg ne szénsavasat. Semmiképpen se hadarj. Mielőtt kimész hunyd le a szemed és képzeld el a vizsga menetét a sikeres vizsgádat miközben mély levegőket veszel és ellazulsz. Majd 3ra kinyitom a szemem és ez fog történni 1-2-3. Csodákra kéeps a relaxálás
Még valami:) Vizsga reggelén amikor felkelsz és készülsz: Tölts pár percet a tükör előtt és nézd meg milyen csinos vagy beszélj hozzá; ez igen haver, jó leszel ma, lenyűgöző stílusoddal letaglózod a bizottságot, sőt az a csinos tanárné/bá még kezet is fog velem vagy elhív squassolni:D, na adj egy pacsit. Ölelgesd jól meg a családtagokat (energiák szabadulnak fel és feszültségek vezetődnek le a jóleső öleléstől) ha odaértél legyél nyájas a többiekkel meg kevdesen vicces: (sziasztok na reggel olyat sz*rtam, hogy mindnekinek jut egy kalappal.) A humor is energiát ad és oldja a feszültséget (jó ez csak pl.) Aki meg túl esett rajt, és te még kint vagy azt is ölelgesd meg jaj adj már egy kis nyugit:D Ezek bejönnek hidd el.
A másik aranyszabály légy jókedvű és lássák, hogy elégedett vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!