Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy tudnám a szőrt az arcomon...

Hogy tudnám a szőrt az arcomon gyorsabban növeszteni?

Figyelt kérdés
eléggé ritkán nő az arcszőrzetem és, esetleg hogy tudnám meggyórsítani a megerősödését? Naponta borotváljam? elektromos vagy kézi borotvával? vagy valami házi praktika?
2014. szept. 3. 21:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Sokan azt mondják, a borotválásnak semmi köze hozzá, hogy milyen gyorsan meg milyen erősen nő vissza a szőr. Ahhoz képest minden csaj akit ismerek tudja, hogy ha borotválsz = erős szőr és gyorsan nő. Én ennyit tudok ehhez hozzátenni. Szerintem a borotva fajtája nem számít, ugyanaz történik mindkét esetben, levágod a szőrt vele.
2014. szept. 3. 21:58
 2/2 2xSü ***** válasza:

A borotválkozásnak tényleg nincs hatása a szőr növekedésére vagy vastagságára. Logikus is, hiszen a szőrtüsző nem fog máshogy működni, ha levágod a szőrszálat róla. Az nem egy élő dolog, nem befolyásol semmit.

Ez a tévhit több dologból adódik. A fű valóban gyorsabban nő, erősebb lesz, ha vágják, mert ott a fűszál teteje növekszik. Ezzel szemben a szőr az alján nő. A másik ok, hogy a levágott szőrszálnak jobb a tartása, vastagabbnak, erősebbnek tűnik, jobban bök például. De ez csak illúzió, amint megint megnő hosszúra, a vége ugyanúgy elvékonyodik, a mérete miatt hajlékonyabb lesz, ezért tűnik gyengébbnek. Harmadrészt pl. apám mondta, hogy csak el ne kezdjek borotválkozni, mert, akkor annál gyorsabban fog nőni. Igen, gyorsabban fog nőni, de nem a borotválkozástól, hanem attól, hogy az ember idősödik, és a kor előrehaladtával – tizenévesen – amúgy is erősödik az arcszőrzet.

Ami esetleg közre játszhat, hogy a borotválkozás esetleg serkentheti ideiglenesen a bőr vérellátását. Nem tudom ennek mekkora a hatása, egyáltalán érezhető-e, de gyanítom, hogy sok jelentősége nincs. Amit még elképzelhetőnek tartok, hogy működhet, azok az erősebb hajat „okozó” készítmények, samponok, balzsamok. Itt is vannak fenntartásaim, de ennek még úgy van alapja.

2014. szept. 4. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!