Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szép vagyok vagy csúnya?

Szép vagyok vagy csúnya?

Figyelt kérdés
15 fiu vagyok és az a baj, hogy általánosban elég csúnyának éreztem magam de nem tudom most mi a helyzet, mert középsuliban is egy kissé önbizalomhiányos vagyok, mert nem tudom hogy tettszek-e valakinek. Képet nem nagyon szeretnék küldeni. Hogyan javíthatnák az önbizalmamon. Szerintem jelenleg meg az önértékelésem -99..

2014. aug. 29. 08:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Amit írsz, ebben az életkorban sokkal általánosabb, mint gondolnád. 'Ki vagyok én?' - teszi fel kérdést ilyenkor az ember. De ez a kérdés egész életre-szóló, és ahogy haladunk a megismerésben, úgy alakul, világosodik bennünk. Fontos: ÉN nem vagyok azonos a testemmel, a lelkemmel, a szellemmel.A 'ÉN' csak az énnel azonos. Ez lehet,hogy nehéz, de próbálj gondolkodni rajta.

Amikor egy külső vélemény hangzik el rólad: ilyen vagy, olyan vagy: az mindig a tested/lelked/szellemed - ről szól, valahol a vélemény azonossá teszi az 'énedet' ezekkel. Ezért ezeknek a véleményeknek az igazságtartalma rendszerint torz. Hogy ki vagyok 'én' kizárólag a saját megismerési utamon rajzolódik ki. (furcsa az írásom, de ezeket csak 1.szám 1.személyben lehet mondani:) Ezért,ha valaki véleményt mondd -hallgasd meg, de mindig tudd, hogy CSAK egy vélemény (nem az igazság maga)

Az önbizalom ezek révén erősödni fog. Egy könyv, ami nagyon segítő (könyvtárban is megtalálod):

[link]

2014. aug. 29. 09:23
 2/2 anonim ***** válasza:
+még valami: 'Az önbizalom ezek révén erősödni fog' -> jobban érted magadat, a világot-> ezáltal jobban elfogadod magadat (és másokat is)-> ezért "szépnek", egyre szebbnek látod magadat és a világot-> ezért "szépnek", egyre szebbnek fognak látni
2014. aug. 29. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!