Hogy rúgjak be úgy, hogy hosszabb időre tartson, nagyon kész legyek és ne hányjak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vodka+savanyú uborka
És ez Komoly. ;)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ne akarj berúgni, ennyi a titka.
Az alkohol méreg, a szervezet ennek megfelelően reagál rá. Idővel persze kialakul tolerancia, de nem kell megvárni. Ha gyorsan iszol nagy mennyiségű alkoholt – erősebb italokat –, akkor az lesz, amit írtál, hogy még tudatodnál vagy, de nagyon rosszul leszel.
Igyál lassan, és alacsony tartalmú italokat – sör, bor, long drink –, és lehetőleg ne húzd le őket, hanem szépen lassan. Így a szervezeted nem fog olyan heves válaszreakciót adni. Az első italok esetén persze az emberben ott van, hogy „igyunk még”, de ezt az érzést kell egy kicsit figyelmen kívül hagyni. Az eredmény az lesz, hogy nem leszel rosszul, és jól fogod magad érezni. Az élményt, a jó érzést jórészt nem is az ital okozza, hanem a társaság, a történések. Ehhez nem kell seggrészegnek lenned, de nem is kell absztinensnek maradnod.
Szóval a kulcsszó a „mértékkel”. Ez bizonyára tizenévesen hülyén hangzik, de hidd el, én is jártam a te cipődben. :-) Idővel az ember megtanulta, hogy ez így nem jó, ez így hülyeség. Az ember egyre jobban el akarja kerülni a rosszullétet, így kicsit körültekintőbb, aztán rájön, hogy végül is így a legjobb. Más előnye is van annak, ha kicsit kontrollálod az „igyunk még” vágyát. Nagyobb eséllyel fogod elkerülni azt, hogy idült alkoholista, kocsmabútor legyél 30 éves korodra. Jól tudod úgy érzeni magad, hogy nem leszel rosszul. Nem mellesleg még olcsóbb is egy estét végigbulizni.
Az alkohol hatását, illetve a másnaposságot is lehet kicsit enyhíteni. Volt pl. fent, hogy savanyú uborka. Akár az is jó, vannak még ilyen „trükkök”, de a dolog jóval egyszerűbb: igyál nem alkohol tartalmú italt is – vizet, üdítőt –, ezek egyenletesebbé teszik az alkohol felszívódását is, illetve a másnaposságot is. Lehetőleg tiszta, jó minőségű alkoholt fogyassz, kerüld a különböző italok pancsolását. A sörre bor, borra sör „törvény” sem igaz, lehet borra is sört úgy inni, hogy nem lesz bajod, és lehet sörre bort is inni úgy, hogy rosszul vagy. A lényeg az, hogy jó minőségű legyen az a sör és az a bor.
Azt is gondolom tudod, hogy az alkohol lassan szívódik fel. A hatás tehát késleltetett. Bizonyára nálad is előfordult már, hogy az utolsó ital után 10 perccel még fel tudtál állni az asztaltól, még nem volt bajod, majd negyed óra múlva próbáltál ordítva telefonálni a nagy fehér kagylóba. :-) Ha úgy érzed, hogy már azért eléggé el vagy ázva, de – talán – még egy sör / fröccs / feles belefér, akkor igazából már nm fér bele. Azt az utolsót ne idd meg. Hidd el, a csalódottság csak pár percig tart…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!