Van olyan weboldal ahol ha megadunk egy címet megtudhatjuk ki lakik ott?
Idézhetek az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából?
12. cikk
Senkinek a magánéletébe, családi ügyeibe, magánlakásába vagy levelezésébe nem szabad önkényesen
beavatkozni, továbbá a becsületét vagy jó hírnevét megsérteni. Ilyen beavatkozásokkal vagy
sértésekkel szemben mindenkinek joga
van a törvény védelméhez.
Márpedig, ha te az én lakhelyem felől tudakozódol, az én tudtom és belegyezésem nélkül, az biza önkényes beavatkozás.
Hogy mi károm származhat abból, ha tudod, hol lakom? Abból semmi. De neked minek ez a tudás? Csak úgy? Aligha. Ha célod van vele, akkor ahhoz már nekem is tudnom kell?
Mit akarsz? Puszival köszönteni? Nem kérem. Nekem adnál egy milliót, önzetlenül? Köszi, de az önzetlen ajándékért fizet a legtöbbet az ember.
Bántani akarsz engem, vagy családomat? Nem repesek az örömtől.
Lehet ragozni a lehetőségeket. Köszönöm, az én életem az én életem, s te annyit ismerhetsz meg belőle, amennyit én megmutatni szándékozom.
A technika csodákra képes. De átok is. Soha ennyire nem voltunk kiszolgáltatva a figyelő tekinteteknek, mint napjainkban. Sokszor magunk közlünk olyan információkat másokkal, amit nem kellene, sőt nem is tudunk róla. Pl. a zsebünkben lévő mobiltelefon mozgása nagyon pontos adatot szolgáltat a helyváltoztatásainkról.
A közösségi oldalakon úgy osztunk meg intim információkat, hogy azt a hatalmi gépezet is megismerheti, vagy közönséges bűnözők.
A magánszféra védelme ma szinte lehetetlen. Legalább annyi maradjon meg, hogy Laci, Pista, Sára ne két kattintásnyira legyen tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!