Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Van olyan weboldal ahol ha...

Van olyan weboldal ahol ha megadunk egy címet megtudhatjuk ki lakik ott?

Figyelt kérdés
2014. aug. 26. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen oldal, s nagyon jó, hogy nincs. Semmi közöd hozzá.
2014. aug. 26. 14:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerencsere nincs. legalabbis nem az egysegsugaru allampolgar szamara.
2014. aug. 26. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Fordítva létezik, azaz egy bizonyos ember címét meg lehet tudni. De ezt sem csak úgy. Ha nem hivatalból tudakozódol, akkor előbb engedélyt kérnek tőle, s csak az írásos engedélye alapján kaphatod meg az adatait.
2014. aug. 26. 15:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Viszont nem értem miért lenne baj ha lenne ilyen oldal? Milyen gondod származna abból ha valaki rákeresne a lakcímedre és megtudná, hogy éppen te laksz ott?
2014. aug. 26. 20:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Idézhetek az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából?

12. cikk

Senkinek a magánéletébe, családi ügyeibe, magánlakásába vagy levelezésébe nem szabad önkényesen

beavatkozni, továbbá a becsületét vagy jó hírnevét megsérteni. Ilyen beavatkozásokkal vagy

sértésekkel szemben mindenkinek joga

van a törvény védelméhez.

Márpedig, ha te az én lakhelyem felől tudakozódol, az én tudtom és belegyezésem nélkül, az biza önkényes beavatkozás.

Hogy mi károm származhat abból, ha tudod, hol lakom? Abból semmi. De neked minek ez a tudás? Csak úgy? Aligha. Ha célod van vele, akkor ahhoz már nekem is tudnom kell?

Mit akarsz? Puszival köszönteni? Nem kérem. Nekem adnál egy milliót, önzetlenül? Köszi, de az önzetlen ajándékért fizet a legtöbbet az ember.

Bántani akarsz engem, vagy családomat? Nem repesek az örömtől.

Lehet ragozni a lehetőségeket. Köszönöm, az én életem az én életem, s te annyit ismerhetsz meg belőle, amennyit én megmutatni szándékozom.

A technika csodákra képes. De átok is. Soha ennyire nem voltunk kiszolgáltatva a figyelő tekinteteknek, mint napjainkban. Sokszor magunk közlünk olyan információkat másokkal, amit nem kellene, sőt nem is tudunk róla. Pl. a zsebünkben lévő mobiltelefon mozgása nagyon pontos adatot szolgáltat a helyváltoztatásainkról.

A közösségi oldalakon úgy osztunk meg intim információkat, hogy azt a hatalmi gépezet is megismerheti, vagy közönséges bűnözők.

A magánszféra védelme ma szinte lehetetlen. Legalább annyi maradjon meg, hogy Laci, Pista, Sára ne két kattintásnyira legyen tőlünk.

2014. aug. 26. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!