Ha a szultánok nem házasodnak akkor mért akarják, hogy mustafa és aybige összeházasodjanak? És mahidevran akkor kije a szultánnak?
Volt egy ilyen Mahidevran-nal kapcsolatos kérdés, lehet hogy te írtad ki, nem tudom de azt itt megválaszoltam.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__..
Mahidevran a trónörökös anyja, Szulejmán ágyasa ezáltal háremének tagja, a következő valide lett volna ha Mustafa trónra lépett volna.
A szultánok házasodhatnak 4 feleségük lehet, ezenkívül annyi ágyasa amennyit csak akar.
Hürrem volt Szulejmán egyetlen felesége.
Mustafa egyébként herceg nem szultán, szóval ez a következtetésed egy kicsit hibás.
Írj ha kérdésed van.
Nem azt mondta hogy ne házasodhat, hanem azt hogy Hürrem-mele ne házasodjon.
Azzal nem lenne baja ha pl Mahidevrant venné feleségül, de Hürrem egy rabszolga ( aki egyébként fel lett már szabadítva) de az a a lényeg hogy még soha egyetlen szultán sem vett el egy olyan nőt aki rabszolga sorsból való. És a validét zavarja az a tény hogy a fia megtöri ezt a hagyományt.
Írj ha nem érted mert lehet hogy nem jól magyaráztam :)
Erre is válaszolok nehogy már szívinfarktust kapj. :D
Az a lényeg hogy az illető akit elvesz ne rabszolga legyen, és muszlin vallású legyen. Ennek Izabella nem felel meg.
Aybige biztosan muszlin vallású, a valide családjából való, nem lehet katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!