Nyelvvizsga nélkül is van esély bekerülni egyetemre?
Tanárképzőkben talán nem olyan magas a ponthatár,a szín ötös bizonyítvány megvan, legalább is 3 évig meg volt, de 4. évben is igyekezni fogok, az érettségiket nem tudom még hogy fognak sikerülni,de arra is igyekezni fogok :))
Köszi szépen.
Engem anno felvettek nyelvvizsga nélkül - tanárképzőre. :P Szóval ne add fel, van esély.
A lényeg mondjuk nem a szakon van, hanem a jelentkezők arányán, mert ha sokan jelentkeznek magasabb pontszámmal, akkor juhásznak se vesznek fel.
Azt azért ne felejtsd el, hogy mire végzel, kell a nyelvvizsga is, különben nem sokra mész az egyetemmel. :)
Igen,csak nem mindegy hogy nyugodt körülmények közt csinálja meg az ember,vagy az érettségikáosz közepén.
Köszönöm a választ :))
Attól függ, mit követel az egyetem. van, ahova 2 nyelvvizsgával lehet csak jelentkezni.
Diplomát viszont addig nem kapsz, amíg le nem teszed a középfokút.
Nem tudom, hogy hogyan van, de hatalmas baromság ha tényleg igaz, hogy 90-95%-os érettségivel mehetsz mondjuk mérnöknek. Mi köze a magyar meg töri érettséginek ehhez? Megkockáztatom, hogy aki szín 5-ös magyarból meg töriből az mérnöknek nem is igazán való...
Bocsánat, hogy nem segítettem, de ez kikívánkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!