Hogy forditsam le nemetre?
Segitsetek pls!!!
Le kellene forditani nemetre:
Anya foz ketszer egy heten levest.En eszek delutan gyumolcsot.Apa visz magaval kenyeret.En dietazok,mert en vigyazok az alakomra.Nekem nem izlik a gulyas es a sajt.En fozok neha mindenkinek meleg ennivalot.
Mutti kocht Suppe zweimal pro Woche.Ich esse am Nachmittag Obst.Vati bringt Brot mit.I mache einen Diat(umlaut),weil ich auf meine Figur aufpassen muss.Der Gulasch und die Kase(1umlauttal' csak az nekem nincs) schmeckt mir nicht.I ch koche manchmal jeden warme Speisen.
kb.ennyi,de ha véletlen lenne benne hiba a többiek kijavítják....
weil ich auf meine Figur aufpassen muss
azt jelenti, hogy vigyáznom KELL az alakomra.
ha csak simán vigyázok, akkor:
weil ich auf meine Figur achte.
igaz,de direkt írtam így...szebben hangzik...de tényleg szó szerint az a jó, amit az előző válaszoló írt
-az első 4 válasz írója-
igazából az aufpassen az úgy figyelni, mint őrizni, felügyelni.
az achten meg inkább számításba venni, odafigyelni valamire, bár én szász területen tanultam egy idejig, úgyhogy a tájszólás bezavarhat, de a súlyra inkább az utóbbit szokták használni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!