Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy forditsam le nemetre?

Hogy forditsam le nemetre?

Figyelt kérdés

Segitsetek pls!!!

Le kellene forditani nemetre:

Anya foz ketszer egy heten levest.En eszek delutan gyumolcsot.Apa visz magaval kenyeret.En dietazok,mert en vigyazok az alakomra.Nekem nem izlik a gulyas es a sajt.En fozok neha mindenkinek meleg ennivalot.

2008. aug. 6. 12:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mutti kocht Suppe zweimal pro Woche.Ich esse am Nachmittag Obst.Vati bringt Brot mit.I mache einen Diat(umlaut),weil ich auf meine Figur aufpassen muss.Der Gulasch und die Kase(1umlauttal' csak az nekem nincs) schmeckt mir nicht.I ch koche manchmal jeden warme Speisen.

kb.ennyi,de ha véletlen lenne benne hiba a többiek kijavítják....

2008. aug. 6. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
bocsi: a második mondatban az Obst van előbb, aztán a Nachmittag...
2008. aug. 6. 13:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
még valami: az utolsó mondatba a jeden elé tegyél egy für-t.azt hiszem anélkül is jó,de azért tedd oda.-)
2008. aug. 6. 13:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
megint én vagyok,ígérem utoljára... csak annyi h.a Diat névelője die, szóval nem einen Diat, hanem eine,ezt még javítanám...mostmár nincs több hozzáfűzés,bocsi:-)
2008. aug. 6. 13:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

weil ich auf meine Figur aufpassen muss

azt jelenti, hogy vigyáznom KELL az alakomra.

ha csak simán vigyázok, akkor:

weil ich auf meine Figur achte.

2008. aug. 6. 13:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

igaz,de direkt írtam így...szebben hangzik...de tényleg szó szerint az a jó, amit az előző válaszoló írt

-az első 4 válasz írója-

2008. aug. 6. 14:17
 7/10 anonim ***** válasza:

igazából az aufpassen az úgy figyelni, mint őrizni, felügyelni.

az achten meg inkább számításba venni, odafigyelni valamire, bár én szász területen tanultam egy idejig, úgyhogy a tájszólás bezavarhat, de a súlyra inkább az utóbbit szokták használni szerintem.

2008. aug. 6. 18:17
 8/10 anonim ***** válasza:
ehh... ideig
2008. aug. 6. 18:17
 9/10 anonim ***** válasza:
én nyelvvizsgára készülve tanultam így,de német nyelvű fórumokon is írják azt,h. aufpassen,szóval mindkettő jó.:-)
2008. aug. 6. 21:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Kosz de mar nem kel:P
2008. aug. 7. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!