Honnan tudják pontosan mérni ezeket az adatokat?
Senki sem méri. Statisztikai adatok alapján felépített számítási rendszer. Inkább csak bulvárhír jelentősége van.
Megpróbálom szemléltetni.
Mondjuk van egy naplód, amelyben leírod egy-egy napod. Én összeszámolom, mennyi palacsintát ettél eddig életedben a naplód szerint. Ebből kikalkulálom, hogy átlag tíz naponként egyet. A valóság lehet az is, hogy egy napon telezabálod magad, máskor meg fél évig egy szemet sem eszel, de egyenletesen elosztva tíz napra jut egy.
Erre beállítok egy számlálót, amelyik tíznaponta ugrik egyet.
Így meg a kérdezett számolás is.
Nem tudom, hogy most trollkodni akarsz, vagy sem, de akkor megpróbálom én is elmagyarázni:
Először is leszögezném, hogy ezeket az adatokat nem méri senki, csupán megsaccolják.
Hogy is történik ez? Megnézik például a születési adatokat 10 évre visszamenőleg, hány ember született az egyes években, és évről évre hogyan változott a születések aránya. És ezekből az adatokból megsaccolják, hogy idén hány ember születhetett eddig. Szó sincs arról, hogy másodpercre pontosan kapják az adatokat a világ minden tájáról, csupán számba veszik az elmúlt évek adatait, és megállapítják azok alapján, hogy mik lehetnek az idei adatok.
Üdvözöllek a statisztika világában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!