Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen katanát használ?

Milyen katanát használ?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=eWmkbzImrFQ

Itt a video az lenne a kérdésem hogy ezeknek a nagyobb katonáknak mi a nevük?

Szerintem ez Odachi-nak kicsi de tachi-tól nagyobb (és szebb)

--------------------------------------

[link]

Erről a kardról mi a véleményetek? az "ilyen" kardokat (lehet csak nekem fura, hogy fekete a penge) mennyire érdemes venni?

Csak diszkardnak felel meg vagy 1-2 vágó gyakorlatot lehet csinálni?

2014. júl. 27. 02:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Tachinak néztem azokat.

Fekete kardot ne vegyél. Ha arra vágysz, ecettel kenegessed a kardodat és szépen besötétedik. Minél tovább hagyod rajta, annál jobban.

Ebben az árkategóriában hajtogatott vagy rétegelt kardot ne vegyél.

Ezen túl érdemes ismert gyártóktól vásárolni (Musashi, Dynasty forge, Hanwei, Masahiro, stb.)

Amennyiben értesz a kardokhoz, tudok ajánlani olyan gyártót, aki az általad megadott paraméterek alapján pontosan legyártja számodra a kardodat.

2014. júl. 28. 08:21
 2/6 A kérdező kommentje:

[link]

Már a kialakítása is más egy tachinak

[link]

Wiki (alapján én) nodachinak értelmezem, de hiába kerestem rá legtöbb hirdetés odachi-t tölt fel

"Amennyiben értesz a kardokhoz, tudok ajánlani olyan gyártót, aki az általad megadott paraméterek alapján pontosan legyártja számodra a kardodat."

Hát nem sokat de gondolom ez egy vagyon lenne.

Én max olyan 30-40e szánnék rá, főleg "dísz" lenne de azért egyszer kétszer forgatnám

2014. júl. 28. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Amit belinkeltél tachinak... jobb elfelejteni.

tachi = nagy kard

odachi/nodachi = nagyon nagy kard

Ennyit jelentenek. Hosszukban térnek ezek el a kodachi, katana, wakizashitól.

Nem egy vagyok külön kovácsoltatni, de 40e Ft-ból el lehet felejteni. Ennyiért használható kardot nem kapsz. Nézelődj a fent leírt márkák között, de 300 dollár körül kezdődnek az elfogadhatóak.

2014. júl. 28. 14:52
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi az infót én tachinak azt a kardot vettem alapul amin a saya végén az a "2 szar" van.

Am használható alatt mit értesz? Mert ha mondjuk valakivel harcolni kéne és eltörik az m1 mert arra szerintem nem kerül sor.

2014. júl. 28. 17:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Amikor kipróbálod (mert ki fogod) és kirepül a penge, nem fogsz örülni. Másik lehetőség, hogy eltörik.

Sok olcsó kardban, a markolatban nem folytatódik a penge. Ezek nagyon veszélyesek. Az sem mindegy milyen fémből készült.

300 USD körül lehet már jókat kapni, ha nincs ennyid, inkább várj vele.

2014. júl. 29. 09:36
 6/6 anonim válasza:
Érdemes megnézni ezeknek a kardoknak a végét. Láthatod hogy két mekugi tartja a helyén a markolatot. Szerintem nem rosszak ár/érték arányban. Több mesteremnek van ilyen lehet velük gyékényt vágni, bár láttam már jobbakat is.
2014. okt. 22. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!