Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy egy maró...

Mit jelent az hogy egy maró szerszám alá van köszörülve?

Figyelt kérdés

2014. júl. 23. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
a forgácsot az ékhatás választja le, tehát palást marónál ami az anyaggal érintkezik az nem egy henger cikk mert akkor nyomna, hanem egy úgynevezett élszalag ami a hengerfelülethez képest kb. 5 fokot zár be,és maróátmérőtől függően pár tizedtől akár 1-3 miliméter lehet,ami ezen az élszalagon tul van az akár 10-20 fokos rész az aláköszörülés.de ha megnézel valami szakirodalmat nasgyon jól le van rajzolva.
2014. júl. 23. 19:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt olvastam hogy ha a maró nyakrésze alá van köszörülve, akkor nagyobb működő élhosszt kapunk. Tehát ez akkor hasznos ha hosszabb szerszám dolgozó hossz kell a meglévőnél? Például ha zsebet szeretnék marni több Z irányú fogással.
2014. júl. 23. 20:21
 3/6 tothrichard1 ***** válasza:
A nagyobb aláköszörülésnél ha jól tudom több hely van a forgácsnak, nem így nem szorúl be annyira, de mivel jobban el van vékonyítva az él rosszabb a szerszám hőelvezetése, így gyorsabban kopik, továbbá mivel nagyon alá van köszörülve sokkal könyebben berezeg mert a hátlap nem támasztja meg annyira mert el van köszörülve. Én vhogy így gondolom, lehet h van ben némi hiba, nem vok szakember csak elég sokat tanultam fateromtol. Javítsatok ki ha vmi rosszat mondtam.
2014. júl. 24. 12:17
 4/6 tothrichard1 ***** válasza:
Ja és túlságossan harap a maró.
2014. júl. 24. 12:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. júl. 24. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:
szerintem te a maró szár aláköszörülésre gondolsz. Mikor a dolgozó rész fölött a maróátmérő alá köszörülik. Ezáltal mélyen is dolgozhatunk, anélkül hogy a maró szára beleérne az anyagba.
2014. szept. 13. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!