Hogyan kell használni a liftet?
Szia!
Én kétféle lifttel utaztam eddig. Az egyiken, csak egy gomb volt, ha a liftet szerettem volna hívni, azt kellett nyomni. Ebben az esetben mindegy, hogy feljebb v. lejjebb tartózkodott-e a fülke.
A másikon - két gombos - híváskor azt a gombot kell nyomni, amerre szeretnél menni. Ha lefelé mennél, akkor a lefelé nyilat, ha fölfelé, akkor értelem szerűen a fölfele nyilat.
A fülkébe szállva szintén kétfélében utaztam. Az egyikben csak egy emeletet lehetett kijelölni. Tehát, ha több utas szállt be, csak az egyikük emeletét jelöltük. Ha ő kiszállt, jöhetett a következő.
A másik fajta lift olyan, hogy beszálláskor mindenki beütheti, hányadikra szeretne menni (világít az összes megjelölt emelet), és a lift mindegyik jelölt emeleten meg fog állni.
Bocs, ha nem teljesen érthetően írtam...
Sőt vannak már modernebb vezérlések pl. plázákban meg a Schönhertz koliban láttam ilyet. Több lift együtt és még a folyosón az emelet számát kell beírni érintőképernyős terminálon, ahová menni akarsz, aztán majd valamelyik lift jön érted.
Régebben, de még sok régi házban ma is üzemelnek a kulcsos liftek ,amit nem lehet hívni csak küldeni, de ezt csak a hozzávaló kulccsal lehet használni, és mindig vissza kell küldeni a földszintre, hogy más is feljöhessen vele. Sőt talán ég kézi működtetésű liftek is vannak, ahol mindig van egy kezelő a fülkében, aki bentről irányítja gombnyomással a fülkét a hívójelzésekre, de olyan nincs már sztem forgalomban sehol mint régen, ahol a liftkezelő egy 3 állású karral irányította a fülkét, és az ügyességén múlt csak, hogy sikerült-e szintben megállítani (lásd. a Titanic filmet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!