Milyen nyelvet ajánlotok az angol mellé?
franciát semmiképp szerintem, unokatesóm ezt választotta mikor gimibe ment és semmire sem jutott vele, olyan nehéz volt.
nekem a német a mindenem :) felső nyelvvizsgám és emelt érettségim van belőle. ha az angol megy neked, akkor ezek közül a nyelvek közül a német az, ami a legjobban hasonlít rá és a legegyszerűbb párhuzamosan tanulni őket.
a legfőbb kérdés az, hogy tudod-e mivel szeretnél majd foglalkozni a későbbiekben kb? külföldön szeretnél-e élni/ most merre laksz..stb.?
például én Ausztria mellett lakom és nálunk szinte az állások 80%-ához elvárják a némettudást. Akár fodrász, recepciós vagy bolti eladó akarsz lenni.
ha angolból leteszem a középfokot, elkezdem az olaszt is. :)
de neked a németet ajánlom. részben elfogultságból, részben pedig a nyeli hasonlóságok miatt.
majd írd meg, hogy mit választottál. sok sikert :)
18L
Ha itt képzeled el a jövődet, akkor mindenképpen a német
Magyarországon hatalmas a német gazdasági befolyás, nagyon sok cégnél jelent előnyt a német nyelvtudás, sőt soknál feltétel is az angol mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!