Kisurbán kérdése:
Kerámia Bevonatú késhez milyen élező kell?
Figyelt kérdés
A Chef ahol voltam gyakorlaton mondta hogy a kerámia bevonatú késekhez valamilyen különleges élező kell de hiába kerestem a neten nem találtam csak hagyományos acélokat valaki tudna segíteni ?2014. júl. 17. 10:35
2/4 anonim válasza:
A bevonat alatt sima fém van. Inkább az a kérdés, hogy amikor vágod a húst, a bármit vele, akkor ezt a bevonatot is belekoptatod az ételbe. Érdemes ezzel foglalkozni?
Vagy igazi kerámiát vegyél, vagy fémkést.
3/4 A kérdező kommentje:
A bevonat nem kopik le róla annyitól hogy vágok vele valamit inkább attól kopna le hogyha rosszul élezem ezért érdekelne hogy van e erre valamilyen speciális élező.
2014. aug. 15. 14:39
4/4 anonim válasza:
Valószínűleg a nála keményebb kerámia szépen vinni fogja. Mivel nem sok az egész, nem is nehezen. Komolyan elgondolkodnék egyébként, hogy melóba kell-e nekem kerámia bevonatos kés. Ugyanannyiért jobb acélt kapok kézreállóbb konstrukción valószínűleg, és nincs macera. Maga a kerámia bevonat egyfajta tapadásmentességet/jobb csúszást hivatott adni, ha jól emlékszem, ilyesmire meg ott a jobb felületeldolgozású (tehát tükörré polírozott) acélpenge, nyilván ügyes összetétellel. A bevonat ha nem elég vékony, repedezhet a kemény igénybevételtől, és leejteni se nagyon érdemes. A sima kések jobban pörögnek kemény melóban. Otthonra, sütit szeletelni biztos jobb azért. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!