Elektromos gitáron felsőnyereg és tremoló csere. Hogy csináljam?
A nyereg ragasztva van.
Fogsz egy éles pengét és óvatosan körbevágod végig ott, ahol a fával érintkezik, alul, felül, oldalt. Ez azért kell, hogy ha a lakkozásból kapott, ne repessze meg a lakkot, mikor leszeded.
Aztán fogsz egy fadarabot és azt használva köztes darabként egy kalapáccsal nem túl erősen megütögeted a nyerget mindkét oldalról meg felülről, hogy kicsit a ragasztást meglazítsa. Utána a nyak felől 45 fokos szögben tartva a fadarabot egy kicsit erősebben megütöd, ha normálisan van megcsinálva, ettől le kell jönnie.
Az új nyeregnél ügyelj arra, hogy a szélessége ugyanannyi legyen, mint ezé és a húrbevágások magassága is.
Mivel valószínűleg űgyse annyi lesz, elképzelhető, hogy csiszolni kell.
Ha csiszolod, mindig egyszerre csak keveset csiszolj rajta és nézd meg, hogy jó-e. Ha túlcsiszoltad, már késő.
A tremolónál elvileg a 2 csavaros és 6 csavaros standard tremolók cserélhetők, de elképzelhető, hogy a csavarnak kell egy másik lyuk.
Inkább ne nyúlj hozzá, jó?
Tremolócsere nagyon nem triviális.
Felsőnyereg csere nem bonyolult, de...
Ágyúval verébre.
A nyereg általában csak két csepp ragasztóval van rögzítve, mert csak annyira kell tartson, hogy ne essen le, ha a húrok nem szorítják oda.
Egyáltalán nem kell erősen ütni, csak kocogtatni, ahogy írtam is.
A melegítésnek akkor van értelme, ha nagyobb felületű, erős ragasztást kell oldani, ebben az esetben szükségtelen.
Itt még annyit se vacakol vele, amennyit én írtam, egy ütéssel szedi le...
Erről ez jut eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=2eFzNpTOaOw
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!