Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha találnál az...

Mit tennél, ha találnál az utcán egy memóriakártyát, rajta egyik szomszédod privát fotóival?

Figyelt kérdés

Kicsit konkrétabban: lakótelepi ház előtt, kaputól pár méterre. A fotókon a lépcsőházban lakó fiatal nő látható, némelyik kép talán szelfi, másokat biztos más készített (vélhetőleg az élettársa). Igen, fehérneműs és meztelen képek is vannak a kártyán - de van pár egyéb, házibulin, parkban ismeretlen gyerekkel, stb.

Nehezítés: nemrég költöztem ide, nem tudom, ki kicsoda, nem tudom, melyik a postaládájuk, haverkodni nem akarok, nem igazán szimpatikusak.

De egyáltalán mi a helyesebb? Meghagyni őket abban a hitben, hogy talán senki nem találta meg, vagy visszajuttatni, amiből egyértelmű, hogy a szomszédok közül látta valaki az ominózus képeket?

A "mutassam meg" és "töltsem fel valahova névtelenül" válaszokat kár is beírni, nem fogom.

Esetleg el lehet azon is csámcsogni, hogy ha már felszed az ember egy memóriakártyát a földről, akkor ránéz vagy formázza vagy megsemmisíti-e - de ezt már csak elméleti síkon...

2014. júl. 5. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem is kell ilyenért föl is jelenthet.

Vagy kiírsz egy olyat,hogy FIGYELEM! 2014.07.04.-én találtam egy x márkáju memo kártyát akinek hiányzik hívja a következő teló számot.

Vagy töröl le és lesz egy fölös memó kártyád,de én a elsőt választanám....

2014. júl. 5. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:

"nem tudom, melyik a postaládájuk" -l

kérdezd meg a postást, ő tudja és lökd be a ládába

2014. júl. 5. 22:31
 3/4 A kérdező kommentje:

"nem tudom, melyik a postaládájuk" -l

kérdezd meg a postást, ő tudja és lökd be a ládába

---

A postás nem fogja tudni, melyik a szőke tyúk postaládája. Ha belelököm a ládába, akkor sem. :)

2014. júl. 5. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:

egyébként ha olyasmi van a kártyán, amit nem akarnak, hogy más lássa, akkor ne hagyják el. amiatt nincs okod szégyenkezni, hogy megnézted mi van rajta, hiszen vissza akarod adni. örüljenek, hogy visszakapják a kártyát is, meg a képeket is - és hogy nem a szanalmas.hu-n közvetítésével. ha cikinek érzed a dolgot, akkor vagy keress egy ruhás képet és ha kérdezik, fogd rá, hogy találomra kattintottál és csak azt láttad. vagy marad a postaládás megoldás.

a postás jó eséllyel kézbesített már olyasmit is nekik, amit személyesen kell átvenni/aláírni, úgyhogy tudhatja, hogy melyik az ő postaládájuk - ha más nem, akkor a név alapján össze tudja kapcsolni őket. sőt a régebbi lakók közül is tudhatja valaki, hogy melyik a ládájuk.

esetleg írd ki, hogy találtál egy kártyát, de nem tudod mi van rajta, aki elhagyta az jelentkezzen és akkor megtudod, hogy hányan próbálkoznak be alaptalanul.

ha meg nagyon tartasz a konfliktustól és semmi más nem jön be, akkor vagy töröld le és használd te a kártyát, vagy tedd/ragaszd ki a postaládáknál és majd valaki más megoldja valahogyan a dilemmádat...

2014. júl. 9. 04:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!