Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik szláv nyelvet érdemes/k...

Melyik szláv nyelvet érdemes/könnyű tanulni?

Figyelt kérdés
Amin nagyon gondolkozom: cseh, horvát, bolgár, lengyel és nem tudom, hogy a bosnyák az szláv-e, de gondolkoztam azon is. Várom a válaszokat :-)

2014. júl. 5. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Én szerb és horvát emberekkel dolgoztam együtt, elég egyszerű volt megtanulni a nyelvüket - a kettő között minimális az eltérés.
2014. júl. 5. 20:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) És a nyelvtanuk mennyire nehéz?
2014. júl. 5. 20:14
 3/4 anonim válasza:

Hát, ha nem tudsz még egy szláv nyelven sem, akkor nehéz. Én is először angolt, németet tanultam, és így nehéz volt, mert teljesen más logikájuk van. Igazából jobban hasonlítanak a szláv nyelvek a magyar logikájára, csak ugye magyarul mi nem "tudatosan beszélünk", nem gondolkozunk rajta, mit miért :D Szóval kell egy kis idő arra, hogy átálljon az ember.

A szláv nyelveknek három csoportja van, a keletszláv (orosz, ukrán), a nyugatszláv (lengyel, cseh, szlovák), és a délszláv (horvát, szerb, szlovén, bolgár). Egy csoporton belül nagyon jól megértik egymást pl. a horvát a szlovénnal, de a csoportok között már nem igazán pl. a horvát a lengyellel vagy az ukránnal.

Mindenesetre a keleti szláv nyelvek a legyegyszerűbbek, szóval én azzal kezdeném, ha előröl kezdeném :D A többi már egy bonyolultabb történet, mert sokminden más nyelv is hatott rájuk.

A bosnyákkal az a baj, hogy olyan nyelv nincs :D A bosnyákok nagy része szerbül, kisebb része horvátul beszél, de olyan, mint bosnyák nyelv nem létezik :D

2014. júl. 12. 18:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utsónak is :) fogalmam sem volt arról, hogy nincs bosnyák nyelv :D most megnéztem így részletesebben az összeset, amit felsoroltam, és nagyon megtetszett a horvát...nagyon bonyolult? Azt hallottam hasznos mert majdnem ugyanaz mint a szerb...Szerintetek megéri?
2014. júl. 12. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!