Melyik szláv nyelvet érdemes/könnyű tanulni?
Hát, ha nem tudsz még egy szláv nyelven sem, akkor nehéz. Én is először angolt, németet tanultam, és így nehéz volt, mert teljesen más logikájuk van. Igazából jobban hasonlítanak a szláv nyelvek a magyar logikájára, csak ugye magyarul mi nem "tudatosan beszélünk", nem gondolkozunk rajta, mit miért :D Szóval kell egy kis idő arra, hogy átálljon az ember.
A szláv nyelveknek három csoportja van, a keletszláv (orosz, ukrán), a nyugatszláv (lengyel, cseh, szlovák), és a délszláv (horvát, szerb, szlovén, bolgár). Egy csoporton belül nagyon jól megértik egymást pl. a horvát a szlovénnal, de a csoportok között már nem igazán pl. a horvát a lengyellel vagy az ukránnal.
Mindenesetre a keleti szláv nyelvek a legyegyszerűbbek, szóval én azzal kezdeném, ha előröl kezdeném :D A többi már egy bonyolultabb történet, mert sokminden más nyelv is hatott rájuk.
A bosnyákkal az a baj, hogy olyan nyelv nincs :D A bosnyákok nagy része szerbül, kisebb része horvátul beszél, de olyan, mint bosnyák nyelv nem létezik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!