Munkamegosztás itthon?
Csak kíváncsiságból, tudom, hogy megoldani nem tudjátok, de érdekelne, ki, hogy csinálja, hátha kapok ötleteket.
A férjem nehezményezte a minap, hogy a kislánnyal együtt evett, vagyis ő etette (22 hónapos), szememre hányta, hogy a hamutartót sem lenne nehéz kiürítenem, meg megfordultak kicsit itthon a dolgok szerinte, mert néha, talán kéthetente/havonta egyszer ő mosogat el, meg vigyáz a gyerekre, míg főzök, boltba rohanok, közös költséget fizetek, néha porszívóz, mos (a munkásruháját ő mossa), néha tereget, néha elrakja a ruhákat a szekrénybe, meg időnként cseréli a zsákot a szemetesben, a szemetet mondjuk legtöbbször ő viszi le. Én egész nap itthon vagyok a gyerekkel, ő, ha hazajön pihenni akarna, meg hétvégén is, de természetesen hétvégén rajta csüng a kicsi. Minden hivatalos, banki, postai stb. ügyet, én intézek, a fentiek gyakorlatilag napi szinten szintén az én feladataim lennének szerinte, ahogy MINDEN a háztartással kapcsolatban. Van benne igazság is, nem mondom, hogy nincs, de rosszul esik, mikor a fejemhez vágja, hogy abból élünk, amit ő csinál, ezért azt sugallja, neki jár a pihenés, én meg csak csináljam, mert az asszony dolga. Szerintem meg neki is ugyanannyi ideig tart megcsinálni, mint nekem, és sosem üldöztem, parancsolgattam, kérni is alig kérem, mert akkor is duzzogva csinálja, tehát amit megcsinál, magától csinálja legtöbbször, mert én még nem értem oda megcsinálni. Javasoltam neki, akkor írjuk le, ki mit csinál, mit nem, azóta mélyen hallgat. Márpedig össze fogom írni mindet és beosztjuk. De nálatok hogy megy?
Szerintem az ilyen vitát nem ilyen összeírogatós módszerrel kellene megoldani. Nem gyerekek vagytok.
Ilyen viták mögött mindig a stressz áll. Ha ráadásul még fáradt is az ember akkor még könnyebb olyat mondani a másiknak ami mindkét félnek rosszul esik.
Talán 1 hétvégi napra passzoljátok le a gyereket a nagyszülőknek és menjetek el vhova pihenni. Vagy hasonló.
Megértés, tisztelet, szeretet.
Megértés: tudnod kell, hogy míg te nem látod, miben fárad el, igenis elfárad. Legalábbis nem hiszem, hogy azért sokallja az otthoni feladatait, mert a munkahelyén hozzászoktatják a kíméleteshez.
Tisztelet: ahogy te is szereted, ha hozzád fordulnak. Semmi távolságtartó vagy felülre helyező, csak az a kis elismerés, az a kedvesebb, óvatosabb hang.
Szeretet: a ma embere ehhez a leghülyébb. Pedig csak annyi, hogy nyakló nélkül, szívből jót tenni más emberekkel, és együtt örülni velük.
Észrevetted-e, hogy nem beszéltem sérelmekről?
Hát épp ez az, hogy nem mosom a fejét. Nagyon is igyekszem elkerülni a vitákat, azt, hogy szóljak, de néha kibuggyan, kiből nem? És akkor rögtön én vagyok az ellenség. Az lehet, hogy a munkahelyén így állnak hozzá, fogalmam sincs, de milyen munkahelyen nem? És váltani is lehet, mert olyan szakmája van, amivel mindig el tudott helyezkedni. Kettőnk bevétele együtt annyi, amennyi a statisztika szerint a magyar átlagkereset.
Évek óta azt hallgatom, hogy ő fáradt. Fáradt beszélgetni, fáradt családi életet élni, fáradt kapcsolatot ápolni, sokszor még meghallgatni is. Ezt az elején még elfogadtam, de évekig ezt nem lehet hallgatni, én is elfáradtam ebben. Abban, hogy mindenét a munkába teszi, haza meg szellemként jár, sem férjként, sem apaként nem tud velünk itt lenni. Hiába könyörgök, hogy váltson, nem, nem és nem, most mondjátok meg, mire jó már ez a mártíromság? Tudna váltani, ha akarna, de inkább belerokkan. Jövőképünk meg semmi.
Biztos én is már besavanyodott vagyok, de úgy érzem nem is érdemes szólnom. Ha, ahogy írod, akár humorosan is szólok, nem vesz komolyan, ha meg határozottan, akkor fenti történet. Nem volt mindig ilyen, én sem, valamikor a nemi életünk is jó volt, de ebben sem nem kezdeményező, sem nem tudja, mit akar. Ha nem én irányítok akkor finoman szólva is megb*ta a jóisten, ahogy szegény nagyanyám mondaná. Na így kinek van kedve összebújni, hogy folyton nekem kell rámászni, milyen érzés egy nőnek ez? Szerinted?
Totál csődnek érzem az egészet, mindent, magamat is beleértve. Nem mozdul semmi semerre, hiába próbálkozok. Ő meg folytatja szépen a struccpolitikáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!