Fizika, avagy a dinnye és a plató?
Figyelt kérdés
Fizika, avagy furfangos kérdés. Szóval kaptunk egy feladatot, van egy [ 1 ] dinnye ami a 0-dik szinten van, [ tegyük fel, hogy a földön ] és van a plató ami 1,5 méter-en van. Közben,30° [ fok ] meleg van. A dinnye, hogy tud a platóra kerülni? Kérem, kerüljétek az idétlen hozzászólásokat, nagyon kellene ez a feladat megoldása!2010. jan. 4. 17:58
11/18 anonim válasza:
Most azt hiszed kedves kérdező, hogy vicces vagy? Szerintem inkább szánalmas...
12/18 anonim válasza:
Ha megadták a hőmérsékletet (ami nem túl alacsony), akkor tuti, hogy jégnek vagy legalábbis olvadásnak köze kell, hogy legyen a megoldáshoz. Ha én semmiképpen sem érhetek hozzá, akkor van egy nagyon sajátságosan gyermeteg elképzelésem :D Az egyik, hogy egy 1,5 m magas jégkockán leledzik a plató, ami a meleg hatására elolvad. Víz lesz belőle, ami feláztatja, meglazítja a plató alatt a talajt, ezért a plató súlya lenyomja a földet, így kicsi lejtő keletkezik, amin a dinnye rágurulhat a platóra... Lehet, hogy veszettül irracionális, de nekem csak ez jutott eszembe. (bár maga a feladat sem megszokott)
14/18 anonim válasza:
19:20 Megoldotta! Kedves kérdező, ennek a dinnyének biztos nincs semmi köze egy bizonyos lazachoz?
15/18 anonim válasza:
Tél közepe van, és 30 fok. A sarki jégtáblák hónapokon belül elolvadnának. A vízszint emelkedne a dinnyével együtt. Ha egy idealizált világot veszünk alapul, a dinnye fellebeg a platóra.
Minden adatot felhasználtam... :)
16/18 anonim válasza:
hát sok mindentől függ, a legvalószínűbb a 42, de csak akkor 42, ha csíkos a dinnye és magyar ,meg ha betonon van, és csak augusztusban 05-22 óra között.
17/18 anonim válasza:
szerintem a légnyomást kell valahogy akkorára emelni mint pl a vízé, és akkor a dinnye fellebeg a platóra.
18/18 anonim válasza:
A légnyomást hiába emeled az egekig. Egyébként megsúgok valamit: a tengerszinti légnyomás kb. 10 méteres vízoszlop hidrosztatikai nyomásával tart egyensúlyt, tehát olyan nagyon nem is kell emelni :-)
No, de komolyra fordítva a szót: ha a levegő sűrűsége nagyobb lenne, mint a dinnyéé, akkor a dinnye elkezdene addig emelkedni, míg a rá ható felhajtóerő és nehézségi erő egyenlő nem lesz. Csak éppen ebben a feladatban ez rettentő nehezen megoldható, ahogy nézem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!