Szerintetek biztonságos az ebay vagy az aliexpressz?
Szeretem az ebayt,rendszeresen vásárolok ott,de műszaki terméket nem vennék.Általában csak 14 nap rá a pénz vissza fizetési garancia.A vissza postát Neked kell fizetni.Ha letelik a 14 nap és elromlik a termék,az eladónak már nem kötelessége vissza adni a pénzed és akkor buktad.
De telefontokot érdemes :)
Azt hogy hogyan teheted meg egyszerű.regisztrálsz kosárba teszed-fizeted majd a megadott szállitási idő között megkapod.
Telefont szerintem se rendelj. A vámnak, ill. ÁFÁ-nak pedig az a trükkje, hogy a kínaiak mennyire jelentik be a csomagot feladáskor. Ha pl. az előbb említett 55 fontos csomagot csak 10 fontra jelentik be, ami nagy szokásuk, hogy ne kelljen export ÁFÁ-t fizetniük, akkor ugye itthon se szedik ki a vámosok. EU-n belül rendelt tételeknél értelemszerűen nics import ÁFA, tehát ha UK-ből küldenek akár 1000 font értékű cuccot is, ara nem kell semmit fizetni. eBay-en vannak UK szállítók, illetve emellett is több előnye van. Itt lehet rendes case-eket nyitni, az eBay jobban beavatkozik a tranzakcióba, védve a vásárlót, Ez az Aliexpress-ről nem mondható el. Ott 3 hónap után eszkalálódnak az ügyek központilag, az eladók sokszor nem is válaszolnak. Még a negatív értékelés sem ijeszti meg őket.
Műszaki cikket eddig csak eBAy-ről rendeltem, nagyon vegyes tapasztalatokkal: nagy része kidobott pénz volt (iPhone töltő, laptop akksi), szóval még ha ebben is gondolkodsz, semmiképpen se a legolcsóbbaktól rendelj és az értékelés alapján válassz (nekik lételemük a pozitív értékelés, ezért még ha sz@r árut is kapsz, visszaadják a pénzt a pozitív értékelésért cserébe).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!