Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A vallásos emberek legtöbbje,...

A vallásos emberek legtöbbje, miért erőszakos? Miért akarnak mindenkit megtéríteni?

Figyelt kérdés
Sokkal több jó embert látok a nem vallásosok között, akik az életükkel példát mutatnak, és azt nem kényszerítik másokra!

2014. jún. 19. 19:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

pedig ha jobban belegondolsz a vallás tulajdonképpen mindig is erőszakos és követelődző volt. vagyis ez így hülyeség, nem a vallás, hanem inkább az önjelölt prófétái. visszanézel a történelemben és sok-sok háborúról olvashatsz, ami a vallás miatt folyt.

de ami a lényeg, akikről most így az utolsó hsz-ban írsz szerintem valahol gyönge és megvezethető emberek, akiknek valami hiányzik(zott) az életéből és hozzácsapódott az ilyen hitgyüli meg jehova tanui néven futó (igenis!) szektákhoz, ahol hagyta h annyira átmossák az agyát, h azt higgye azon kívül már nincs is élet. Azért mondom ezt a kettőt, mert pl. katolikust vagy reformátust még nem láttam az utcán embereket letámadni.

Amúgy végülis igazad van, mert ezeket én sem tolerálom. Nagyon nem. Nekem ne álljon bele a képembe, hogy majd jön a tisztítótűz és jól benne égek, ha nem hiszem, amit ő. No, ezektől tényleg viszket a tenyerem, pedig alapjáraton békés vagyok :)

2014. jún. 20. 17:09
 12/12 anonim válasza:
szerintem amúgy azzal nincs feltétlenül baj, ha leszólítanak az utcán,a vagy meghívnak előadásra (velem már sokszor történt ilyen) az viszont már tényleg sok ha rád akarják erőszakolni magukat vagy azt gondolják, hogy rajtuk kívűl senki nem tud semmit, és csak a megtért emberek jó emberek. ez egyáltalán nem igaz, ilyenkor csak udvariasan vissza kell utasítani és lerázni őket. mindenkinek inkább az életével és a cselekedeteivel kellene példát mutatani, mert, ha mások azt látják, hogy ez jó akkor őket is vonzani fogja, ez az erőszakosság pedig csak inkább elriasztja az embereket
2014. jún. 21. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!