Megszüntetik az árvaellátásom. Mit kell ilyenkor tenni a fellebezés keretében?
18 éves diák vagyok, idén érettségiztem, tehát végeztem a nappali tagozatos tanulmányaimmal. Ilyen esetben megszüntetik az árvaellátásom, ha nem tanulok tovább.
Jövőre egyetemista leszek, beadtam a jelentkezésem és mivel 100 ponttal több van a szükségesnél tovább fogok tanulni.
Ma kaptam egy levelet melyben írták, hogy a megszűntetés ellen 15 napom van fellebezni, amivel az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatósághoz kell fordulni.
De azt konkrétan nem írták le, miből áll egy ilyen fellebezés, miket csatoljak hozzá, ebben kérem a segítségeteket.
Szeptemberben kitölteted az iskolával a szokásos nyomtatványt és elküldöd iskolalátogatásival együtt a körzeti nyugdíjfolyósítóhoz. Visszamenőleg kifizetik a nyári időszakot is. A családi pótlékot is szeptemberben kell újra igényelned és visszamenőleg is fizetik.
Fellebbezni csak akkor kellene, ha például bukás miatt nem szűnik meg a tanulói jogviszony.
Az özvegyi nyugdíj gondolom ugyanígy lesz, de kérdezd meg a nyugdíjfolyósítót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!