Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi történne, ha robin hood-ok...

Negyedespohár kérdése:

Mi történne, ha robin hood-ok ezrei özönlenék el az országot, és vissza juttatnák a pénzt az emberekhez? Bővebben lent

Figyelt kérdés
mi történne akkor, ha összefogna RENGETEG ember, és a bátrabbak kirabolnának rengeteg bankot, személyi sérülés nélkül, az öregek, a kevésbé bátrak pedig RENGETEG kölcsönt vesznek fel, és minden megszerzett pénzt egy időben szétszórnának az utcákon országszerte repülőből, autóból, bicikliről, motorról, de még gyalogosan is?
2014. jún. 5. 00:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Mi történne? Tömeghisztéria, mindenki taposna mindenkin, hogy minél több pénzt összeszedjen, hogy a másiknak kevesebb jusson.

Ha mindenki így szórná a pénzt, akkor azt jelenti, hogy nincs a pénznek értéke, és onnantól nem más mint egy darab papír..

2014. jún. 5. 01:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Az történne, hogy kiderülne, hogy a bankokban meg sehol messze nincs annyi pénz, mint amivel az emberek a bankoknak tartoznak. A nagy része csak papíron létezik, meg számítógépek memóriájában. Úgyhogy a Robin Hoodok nem igazán tudnának mit szétosztani.
2014. jún. 5. 02:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha a Robin Hoodok nem szednék el a kis megtakarított pénzecskémet a bankból, amit öreg koromra tartogatok. Majd én odaadom magamnak, ha eljön az ideje!
2014. jún. 5. 06:23
 4/9 A kérdező kommentje:
#3/3 teljesen egyetértek, inkább vegyék el a bankok, akiknek így is rengeteg van, mint hogy mindenki kapjon belőle.. te is.. az ilyen gondolkodás miatt tart itt az ország, komám :)
2014. jún. 28. 08:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem azért tart ott az ország mert van valaki aki egész életében dolgozik, és félreteszi a spórolt pénzét a bankba.

Én sem díjaznám, hogy amiért keményen megdolgoztam 40 éven keresztül, és amit megspóroltam azt egy robin hodd kivegye a bankból és odaadja másnak.

Mindenkinek van lehetősége tanulni, dolgozni, spórolni, félretenni.

Nem kell mindenért ész nélkül hiteleket felvenni, nem kell tovább nyújtózkodni mint ameddig a takaród él, és nyuisan tudsz élni.

2014. jún. 28. 14:17
 6/9 A kérdező kommentje:

#5/5 te pedig a kérdést sem értetted :D

egyébként nekem furcsa, hogy kitartotok a bankok mellett, pedig miattuk lesznek évente sokezren öngyilkosok :) ja, nem veletek történik, akkor nem gáz :D majd meglátjátok ti is előbb-utóbb, hogy a bankban nincs is annyira jó helyen az a pénz :)

2014. jún. 30. 22:59
 7/9 anonim ***** válasza:

"furcsa, hogy kitartotok a bankok mellett, pedig miattuk lesznek évente sokezren öngyilkosok :

Én még soha nem hallottam olyat, hogy valaki bemegy a bankba, fegyvert szorítanak a homlokához, és erőszakkal ráveszik, hogy vegyen fel hitelt, mert ha nem akkor meghúzzák a ravaszt. Így a szerencsétlen ember felvesz 1 millió vagy több millió hitelt a bankoktól.

A gond nem a bank, hanem az, hogy sokan nem gondolkodnak, számolnak előre és ész nélkül veszik fel a hiteleket. A bank ad nekik, majd pár hónap vagy év elteltével az ember rájön képtelen fizetni. Ilyenkor a bank követeli a pénzét..Sokan a szégyen miatt lesznek öngyilkosok, és nem a bankok miatt.

Nekem semmi bajom a bankkal. Igaz nincs lakásom, mert bár lehetőség lett volna rá, nem vettem fel hitelt. Sosem mert 20-30 éves hitelt felvenni. Igaz nincs legújabb mobil telefonom 100 ezerért, mert nem veszek fel rá hitelt.. Igaz még banki hitel tartozásom sincs mert nem kértem hitelt. Viszont a megdolgozott kis pénzemet a bankba teszem, mert ott kamatozik.

2014. júl. 1. 10:48
 8/9 A kérdező kommentje:

#7: bizonyára nem hallottál még a deviza hitelről... bármire lehetett kérni, meg is kapták, hogy minél többen vegyék igénybe.

de nem tájékoztatták az embereket, hogy sokszorosát kell visszafizetniük annak, amit felvettek...

2014. júl. 6. 20:22
 9/9 anonim ***** válasza:

"de nem tájékoztatták az embereket, hogy sokszorosát kell visszafizetniük annak, amit felvettek..."

Mivel nem láttak a jövőbe. Ha a svájci frank ára a forinthoz képest zuhant volna, akkor meg sokkal kevesebbet kellett volna visszafizetni mindenkinek.

2014. júl. 6. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!