Mi történne, ha robin hood-ok ezrei özönlenék el az országot, és vissza juttatnák a pénzt az emberekhez? Bővebben lent
Mi történne? Tömeghisztéria, mindenki taposna mindenkin, hogy minél több pénzt összeszedjen, hogy a másiknak kevesebb jusson.
Ha mindenki így szórná a pénzt, akkor azt jelenti, hogy nincs a pénznek értéke, és onnantól nem más mint egy darab papír..
Nem azért tart ott az ország mert van valaki aki egész életében dolgozik, és félreteszi a spórolt pénzét a bankba.
Én sem díjaznám, hogy amiért keményen megdolgoztam 40 éven keresztül, és amit megspóroltam azt egy robin hodd kivegye a bankból és odaadja másnak.
Mindenkinek van lehetősége tanulni, dolgozni, spórolni, félretenni.
Nem kell mindenért ész nélkül hiteleket felvenni, nem kell tovább nyújtózkodni mint ameddig a takaród él, és nyuisan tudsz élni.
#5/5 te pedig a kérdést sem értetted :D
egyébként nekem furcsa, hogy kitartotok a bankok mellett, pedig miattuk lesznek évente sokezren öngyilkosok :) ja, nem veletek történik, akkor nem gáz :D majd meglátjátok ti is előbb-utóbb, hogy a bankban nincs is annyira jó helyen az a pénz :)
"furcsa, hogy kitartotok a bankok mellett, pedig miattuk lesznek évente sokezren öngyilkosok :
Én még soha nem hallottam olyat, hogy valaki bemegy a bankba, fegyvert szorítanak a homlokához, és erőszakkal ráveszik, hogy vegyen fel hitelt, mert ha nem akkor meghúzzák a ravaszt. Így a szerencsétlen ember felvesz 1 millió vagy több millió hitelt a bankoktól.
A gond nem a bank, hanem az, hogy sokan nem gondolkodnak, számolnak előre és ész nélkül veszik fel a hiteleket. A bank ad nekik, majd pár hónap vagy év elteltével az ember rájön képtelen fizetni. Ilyenkor a bank követeli a pénzét..Sokan a szégyen miatt lesznek öngyilkosok, és nem a bankok miatt.
Nekem semmi bajom a bankkal. Igaz nincs lakásom, mert bár lehetőség lett volna rá, nem vettem fel hitelt. Sosem mert 20-30 éves hitelt felvenni. Igaz nincs legújabb mobil telefonom 100 ezerért, mert nem veszek fel rá hitelt.. Igaz még banki hitel tartozásom sincs mert nem kértem hitelt. Viszont a megdolgozott kis pénzemet a bankba teszem, mert ott kamatozik.
#7: bizonyára nem hallottál még a deviza hitelről... bármire lehetett kérni, meg is kapták, hogy minél többen vegyék igénybe.
de nem tájékoztatták az embereket, hogy sokszorosát kell visszafizetniük annak, amit felvettek...
"de nem tájékoztatták az embereket, hogy sokszorosát kell visszafizetniük annak, amit felvettek..."
Mivel nem láttak a jövőbe. Ha a svájci frank ára a forinthoz képest zuhant volna, akkor meg sokkal kevesebbet kellett volna visszafizetni mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!