Jogilag kit illet meg a lottónyeremény ilyen esetben?
Az eredeti feladó mivel tudná bizonyítani hogy ő adta fel? A szelvényen is csak az áll mikor és hol adták fel, nincs rajta olyan azonosító ami egy személyhez kötné.
Akinél van a feladási szelvény, az örülhet a nyereménynek.
"A játékos a nyertes átvételi igazolás bemutatásával kisnyereményét készpénzben azonnal felveheti bármely terminállal rendelkező értékesítőhelyen."
A kamera felvétele meg nem hiszem hogy csak úgy kiadható, de végül is mindegy, az nyer akinél a szelvény van. Legközelebb odafigyel és nem hagyja el.
Persze,hogy a szelvény számít. Mi lenne ha mondjuk a szomszédommal feladatnék egy szelvényt mert nem érek rá,ő megjegyezné a számokat és miután kihúzták mind az 5-öt menne reklamálni,hogy a felvételen is ő van,ő adta fel.
Ugye érted? :)
Attól,hogy elhagyom a szelvényt még én maradok a tulajdonosa.
A megtaláló jogtalan elbirtoklást követ el ha megtartja.
Ha látom,hogy kihúzzák a szelvényemet, feljelentést tehetek.
A szerencsejáték zrt a tulajdonjog tisztázásáig nem fizetheti ki a nyereményt,ha megjelenne a megtaláló.
A kamerafelvételek és a gép által mentett adatok bizonyítják,hogy én adtam fel.
Ezekután,ha a megtaláló megvádol,hogy neki adtam fel,akkor az ő állításának kellene bizonyítást nyerni, ahhoz hogy a tulajdonjogom megkérdőjelezhető legyen, mivel az állítása valótlan,így 99,99% hogy én kapom a pénzt.
Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!