Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jogilag kit illet meg a...

Jogilag kit illet meg a lottónyeremény ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Valaki felad egy nyertes lottót, de elveszíti a szelvényt. Valaki megtalálja és be akarja váltani. De, az eredeti feladó be tudja bizonyítnni hogy ő adta fel, akkor kinek van igaza? Csak az számít hogy kinél tartókodik a szelvény, vagy számít az is hogy ténylegesen ki adta fel?

2014. jún. 4. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Az eredeti feladó mivel tudná bizonyítani hogy ő adta fel? A szelvényen is csak az áll mikor és hol adták fel, nincs rajta olyan azonosító ami egy személyhez kötné.

Akinél van a feladási szelvény, az örülhet a nyereménynek.

2014. jún. 4. 11:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Videófelvétel esetleg. A szelvényen rajta van hogy mikor adták fel és ha tudja bizonyítani hogy ott volt a feladás időpontjában..
2014. jún. 4. 11:36
 3/6 anonim ***** válasza:

"A játékos a nyertes átvételi igazolás bemutatásával kisnyereményét készpénzben azonnal felveheti bármely terminállal rendelkező értékesítőhelyen."

[link]

A kamera felvétele meg nem hiszem hogy csak úgy kiadható, de végül is mindegy, az nyer akinél a szelvény van. Legközelebb odafigyel és nem hagyja el.

2014. jún. 4. 11:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor jól sejtettem, hogy a Szerencsejáték Zrt-nek az számít, hogy kinél van a szelvény. Igazából logikus is.
2014. jún. 4. 11:55
 5/6 anonim válasza:

Persze,hogy a szelvény számít. Mi lenne ha mondjuk a szomszédommal feladatnék egy szelvényt mert nem érek rá,ő megjegyezné a számokat és miután kihúzták mind az 5-öt menne reklamálni,hogy a felvételen is ő van,ő adta fel.

Ugye érted? :)

2014. jún. 5. 01:52
 6/6 Flash! válasza:

Attól,hogy elhagyom a szelvényt még én maradok a tulajdonosa.

A megtaláló jogtalan elbirtoklást követ el ha megtartja.

Ha látom,hogy kihúzzák a szelvényemet, feljelentést tehetek.

A szerencsejáték zrt a tulajdonjog tisztázásáig nem fizetheti ki a nyereményt,ha megjelenne a megtaláló.

A kamerafelvételek és a gép által mentett adatok bizonyítják,hogy én adtam fel.

Ezekután,ha a megtaláló megvádol,hogy neki adtam fel,akkor az ő állításának kellene bizonyítást nyerni, ahhoz hogy a tulajdonjogom megkérdőjelezhető legyen, mivel az állítása valótlan,így 99,99% hogy én kapom a pénzt.

Pont.

2014. jún. 9. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!