A képregényrajzolók milyen minőségű papírra szoktak rajzolni?
Mindig is érdekelt a képregényrajzolás. Sok weboldalon láttam, hogyan rajzolnak képregényt, de sosem említették, hogy milyen papírra rajzolnak.
Volt 2 svéd, akik sima nyomtatópapírra rajzoltak (A4), a többiek viszont másmilyenre. Sokan A4-esnél nagyobb papírt használnak, akkorára, hogy be tudják szkennelni azokat.
Azok milyen papírok, nem tudjátok véletlenül?
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy azért is érdekel, mert tudom, hogy először ceruzával rajzolnak, utána tintával / tollal átrajzolják, aztán leradírozzák úgy, hogy a vonalak ne sérüljenek meg vagy a tinta nem mosódjon el a radírtól még, ha hagyták száradni.
Én csináltam ilyen rajzokat régen és mindig meggyűlt a bajom azzal, hogy egy-egy helyen javítanom kellett a vonalakat meg a tónust pedig óvatosan bántam a radírral meg a papírral.
Ez teljesen változó és nem is igazán számít. Aki tényleg tud az kartonra, vagy akár szalvétára is csodásakat tud rajzolni.
Mellesleg sokak már számítógépen rajzolják meg a képregényeket. (Több lehetőség, egyszerűbb szerkesztés, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!