Nincs valami jó hangom az énekléshez, ha eleget gyakorlok
lehet még valaha szép hangom? 17/L
Figyelt kérdés
Alapjábavéve nekem mély hangom van (alt). Ha nem kell nagyon magasan énekelni akkor még tudok is. Egyik ének órán olyan dalt énekeltünk ami nem volt túl magas. Megkérdeztem a padtársamtól, hogy nagyon rossz hangom van? Erre azt mondta, nem, egész jól énekeltem ez a dalt (már nem tudom mi volt a dal cime). De mikor magasan kell énekelni akkor olyan hamisan énekelek, hpgy inkább csak tátogok és nem rontom el az egészet.
Most is azt csinálom, hogy találomra kiválasztok egy számot, a neten megkeresem a szövegét és miközben megy a szám én olvasom a szöveget és az énekesnővel együtt énekelek. A mélyrészeknál szinte egyforma a hangom Vikcky Fee-vel, viszont a magasabb részeknél már inkább vinnyogok. Mégis mit csináljak hogy a magas hangok is menjenek? Járjak énektanárhoz és skálázzak? Azért én nem dobnám ki anyámék pénzét :D Itthon szeretném elsajátitani azt hogy magasan is tudjak énekelni, ha nem is tökéletesen de ne ennyire vinnyogva! :((
Jaj:D Figyelj, én 3 éve éneklek tisztán. Szóval egyáltalán nem így születtem. Elkezdtem zenesuliba járni, és amikor a zongorázást kezdtem, megismertem hogy is vannak a hangok,akkor tanultam meg énekelni. Énekeltem a zongorával. Szóval tök hamisból én lettem az, aki segíti az egész csoportot amikor énekelni kell, ha én nem tudok egy részt, akkor más se énekel, és ez olyan fura:DD Amúgy beénekléssel, skálázással növelheted a hangterjedelmedet, de szerintem nem sokkal, meg inkább csak külön énektanárral. Ja és az emberek 95%-ának van hallása az énekléshez, csak nem tanulja meg kezelni, nem gyakorol így aztán nem lesz belőle sok minden. Sok szerencsét:)
2010. máj. 23. 01:08
12/15 anonim válasza:
Jah annyit még hozzá akartam tenni, hogy a tehetség nagyon minimális részben játszik szerepet. 90% a szorgalom, 10% a veled született tehetség. Szóval meg lehet tanulni királyul énekelni, csak nem lesz benned az a plusz, ami egy csodált, tehetséges, híres énekesben megvan. De hát gondolom nem is ez a célod.
2010. máj. 23. 01:12
13/15 anonim válasza:
Hidd el nekem, hogy nincs feltétlen olyan, hogy "tehetség". SZERINTEM. Inkább szorgalom. Van egy barátom, aki tini korában volt egy meghallgatáson és azt mondták neki, hogy nincs értelme énekléssel foglalkozni. (Nyilván finoman mondták). Akkor ő, "már csak azért is" alapon elkezdett énekelni tanulni, énektanárhoz járt, napi több órát gyakorolt... Most az egyik legnagyobb magyar színházban játszik musicalekben és mellette van egy zenekara . :) Szóval... ebből csak azt akartam veled közölni, hogy ne add fel, küzdjél gyakorolj és lesz eredménye. Sosem késő elkezdeni.
2010. júl. 27. 14:51
14/15 anonim válasza:
szia.:)
Képzeld én imádok énekelni de nagyon rossz hangom van.
ÉN a táncra "születtem" Nagyon jól táncolok és imádom is (NEMEGO!!!)
Én már elfogadtam azt,hogy nincs jó hangom itthon énekelgetek de úgyse lesz belőlem énekes persze nem is szeretném ;):)
2010. szept. 10. 14:20
15/15 Linduli válasza:
Figyelj! A rajzolást most hadjuk ki.Egy pasi aki csunyár rajzolt kiskorában nagykorára olyan jóll tudott rajzolni,hogy művesz lett belőle.Én tudok énekelni a családból a legjobban.Az igaz ,hogy ezzel születni kell.A testvérem nagyon halkan és hamisan énekelt,de tanítottam éd bíztattam,hogy legyen jobb,de nem változott sokat a hangja
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!