Megégettem az ujjamat. Micsináljak vele?
A sok ostoba lepontozónak: nem viccből írtam a lisztet!
"Éppen kukoricát főztem, és a villát beleszúrtam a forró vízbe, hogy megnézzem, kész-e a kukorica. A villával nem találtam el, de a kezem becsúszott a forró vízbe. Egy barátom, aki Vietnamban volt katona, pont akkor lépett be a házamba, mikor ordítottam a fájdalomtól. Kérdezte, hol van sima liszt. Mikor odaadtam, egyenesen beledugta kezemet, és azt mondta, tartsam ott 10 percig, amit meg is csináltam.
Mesélte, hogy Vietnam-ban egy férfi meggyulladt, és a nagy pánikban egy zsák lisztet öntöttek rá. Nem csak eloltotta a tüzet, de egy hólyag se keletkezett a bőrén.
Tehát ott tartottam a kezemet a lisztben 10 percig, és mikor kihúztam, se hólyag, se pirosodás, se fájdalom nem volt.
Ezért most a hűtőgépben tartok egy csomag lisztet, mert a hideg liszt sokkal hatékonyabb az égésre, mint a szobahőmérsékletű.
Csoda, ha engem kérdezel. Egyszer a nyelvemet égettem meg, lisztet szórtam rá, és 10 perc múlva semmi fájdalmat nem éreztem. Ha megégeted magad, ne tedd folyó víz alá, csak használd a zacskó lisztet. Sokkal hatékonyabb.
Add tovább, tudják meg mások is, mit kell tenni égés vagy forrázás esetén."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!