Egzaktpista2 kérdése:
Aki jár egyetemre, tapasztalta már azt, hogy az adott szakhoz képest rengeteg olyan tárgy van, ami totál felesleges?
Figyelt kérdés
2014. máj. 22. 09:26
1/5 anonim válasza:
Nyóc átalánost végztem semi ijesmi. Batárom monta aztat Józsi hogyneki a egyetemen sokat ke tanúlni, mer órvos lesz.
2/5 anonim válasza:
igen. a 80%-át a saját szakomon tanultaknak biztos nem fogom soha használni. minek kell orvosin staisztika??
3/5 anonim válasza:
Előző! A biostatnak tényleg semmi értelme nem volt úgy ahogy tanították. Viszont a klinikai TDK-k sokszor statisztikák gyártásából, elemzéséből állnak, úgyhogy sajnos elő fog még jönni az a borzalom. Ráadásul, a normáltartományok is ugye statisztikus adatok. De én sem így tanítanám, az biztos. Mert semmi értelme nem volt ennek.
Kérdező! Igen, én is ezt érzem. Nem is a tárgyakkal van a baj, mert olyanok, amiket fogunk használni, de a tárgyakon belül leadott anyagon lehetne változtatni, mert ott sok a feleslegesen lesdott információ, ami csak az idődet veszi el olyan tamanyagtól, amit tényleg jól kéne tudni.
4/5 A kérdező kommentje:
Meg főleg az a baj, hogy az elméletben sok olyan baromság van, amit soha nem fogunk használni. Sok szakon keveset mennek rá a gyakorlatra. Pannon Mérnök infón kiszámoltam, hogy kb. az össz. kreditek 20%-a a hasznos
2014. máj. 22. 13:00
5/5 anonim válasza:
Igen, én művészeti karra jártam, de 11 olyan targyunk volt, aminek semmi köze nem volt a szakhoz, viszont kötelező volt, és gyakran ütközött olyan szabadon választható tárgyakkal, amik meg szakmaiak voltak. Például minek négy félév jogi alapismeretek? Színelméletet meg nem tudtam felvenni, festő szakirány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!