Településszintű lakcím bejelentésenek mik a feltételei?
Mi szükséges ahhoz,hogy a lakcímkártyában csak településszintű lakcím legyen beleírva (pl:Bp. egyik kerülete),valamint ilyenkor az adott kerületben milyen jogosultságokat lehet igénybe venni (van e orvosi ellátás,stb...)
Kérem csak az válaszoljon aki tud ehhez hozzá szólni,valamint negatív válaszokat nem kérek
Köszönöm
Lakcím kisokos:
Az szükséges hozzá, hogy a polgár közölje a járási hivatalban, hogy ő hajléktalan, és szokásosan egy bizonyos településen, vagy Budapest egy bizonyos kerületében megtalálható. TB ellátást igénybe lehet venni és szavazati jog is jár vele.
Ne haragudjatok de én is szeretnék pár dolgot kérdezni.
Ezzel a lakcímmel a kerületileg illetékes munakügyi központban tudok intézni regisztrációt /nyilvántartásba vételt hogy regisztrált álláskereső lehessek.Úgy értem, településszintű lakcímmel nyilvántartásba tudom magam vetetni hogy regisztrált álláskereső lehessek?Ezt a tipusú lakcimet mármint az ún. települészintű lakcimet szintén az önkormányzat állitja ki? Mi van akkor ha van egy lakcímem vidéken de afővárosba szeretnék költözni álláskeresés miatt.Ilyen esetben is kaphatok település szintű lakcimet vagy kizárólag csak azok kaphatnakilyet akik kimondottan lakcim nélküli státuszú lakcím kártyávalrendelkeznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!