Erős a matek a BCE-élelmiszermérnökin? Fizikából
mennyire kell jónak lenni?
1/12 anonim válasza:
A matekot túl kell élni. Vizsgán csak akkor van esélyed átmenni, ha tudsz magolni. Szerintem. De számolási zh-kból lehet megajánlottat szerezni, az teljesíthető, de dolgozni kell érte.
A fizika meg olyan, hogy megszoksz vagy megszöksz :D Nem szabad az elején ellinkeskedni, mert az első két félévesre épül (tudásban igen, követelményben nem) más tárgy, és ha ott elveszíted a fonalat, akkor meg vagy lőve. Ha igyekszel, és foglalkozol vele, akkor simán teljesíthető. :)
2014. jún. 12. 21:18
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:) A biomérnöki szerinted mennyivel nehezebb?
3/12 anonim válasza:
Rengeteg az átfedés, az első félév szinte végig ugyanaz volt. De a biomérnökök többet szívnak :D
Én inkább az élelmiszermérnökit ajánlom.
A kémiával milyen barátságban vagy? :D
2014. jún. 15. 00:02
4/12 A kérdező kommentje:
Chemistry is my best friend!:D Hát az a helyzet, hogy középsuliban nem tanultam túlságosan mélyen, mindössze 2 évig, de ettől függetlenül érdekel. A gyakorlatok aránya mennyi az első két félévben kémiából?
5/12 anonim válasza:
Első félévben áltkém és szerves kémia van. Mindkettőből elmélet és áltkémből számolás. Második félévben biokémia, abból van labor is. Harmadikban élelmiszerkémia, negyedikben analitika. Ebből a kettőből is van labor.
Bikémből összesen 3 labor van (ennyire van pénz, gyalázat), élelmiszerkémiából és analitikából 5-5.
Ha bármi érdekel írj nyugodtan akár üzenetet is, szívesen válaszolok. :)
2014. jún. 16. 02:08
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)Egyébként mit gondolsz az élelmiszermérnöki ponthatárról a BCE-n? Szerinted mennyi lesz? :D Csak kérdem, mert már kezdek aggodalmaskodni ez ügyben.
7/12 anonim válasza:
Húú fogalmam sincs :D Amikor én jelentkeztem akkor asszem 379 volt az állami, 359 a költséges. Tavaly 360 körül volt mindkettő, a költséges 1 ponttal maradt le. Szerintem most is valahol ekörül fog mozogni, de hogy több lesz-e vagy kevesebb, azt nem tudom még csak megtippelni sem. :(
2014. jún. 22. 22:51
8/12 A kérdező kommentje:
Na majd látjuk. :) Ha már ott tanulsz megkérdem, hogy élelmiszermérnökiről át lehet jelentkezni biomérnöki szakra?Csak gyűjtöm az infókat. :D
9/12 anonim válasza:
Na ezt nem tudom, mert sosem érdekelt. :D Van mindenféle kérvény, és úgy rémlik erre is van, de pontos választ nem tudok adni. Valahogy tuti megoldható, ha máshogy nem egy újra felvételivel. Az első éves tárgyak közt sok az átfedés, szóval el lehet fogadtatni a nagy részüket. :)
2014. jún. 27. 08:43
10/12 anonim válasza:
Sziasztok! Most találtam rá erre a topicra.Nekem is lenne pár kérdésem.A Semmelweis Egyetem ÁOK-ról adtam be ájtelentkezési kérelmet a BCE Élelmiszer Mérnöki szakára,sajnos nem sikerült egy szigorlatom és nem szeretnék több idöt belefektetni az orvosiba,így hát gondolkodtam mire lenne érdemes átjelentkezni kémia illetve biosz érettségivel.Maga a biológia alapszakot nem ajánlotta senki,azt mondták azzal nem sokat érnék,így végül maradtam ennél.A napokban kaptam e mailt,hogy átvettek.Tudnátok esetleg nekem egy elsö féléves órarendet mondani,vagy nagyjából milyen tárgyaim lesznek?Mire készüljek?Milyen szabadon választható tárgyakat érdemes felvenni a kötelezökön kivül...és egyéb finomságok.Nagyon megköszönném...ÜDv
2014. júl. 1. 20:15
Kapcsolódó kérdések: