Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi az az Aranyháromszög és...

Mi az az Aranyháromszög és hol található?

Figyelt kérdés
Tévében hallottam, szerintem valahol itt lehet Magyarországon, de nem vagyok biztos benne. Valami olyasmi hely, mint a Bermuda-háromszög?
2009. dec. 28. 19:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%

A világ egyik legnagyobb ópium termelője.

A világ másik nagy ópiumtermelő övezete az ún. Aranyháromszög (Golden Triangle), melyet Burma (Mianmar), Thaiföld, Vietnam és Laosz alkot. Az Aranyháromszög legnagyobb termelője Burma (~90%), a hatalom – Afganisztánhoz hasonlóan – itt is megadóztatja a termelőket, próbál minél nagyobb hasznot hajtani a kábítószer-kereskedésből. A nyers ópiumot a burmai-thai határon lévő laboratóriumokban dolgozzák fel. A kábítószert a későbbiekben a thai, vagy hongkongi kikötőkben lévő elosztóközpontokba szállítják, majd a nemzetközi kábítószer-kereskedelembe kerül. További fontos ópiumtermelők: Mexikó és Kolumbia.

2009. dec. 28. 19:12
 2/21 anonim ***** válasza:
47%

Dehogy!Az aranyháromszög:Soltvadkert, Kecel, Kiskőrös!Az a 3 város alkot egy háromszöget, és azért hívják aranynak, mert rendkívül gazdag városoknak számítanak magyarországon belül!

Én Soltvadkerti vagyok, de nem érezzük ezt a rendkívüli gazdagságot.ez inkább még a rendszerváltás előtti időkből maradt meg, mert akkor rengeteg jó termő föld, szőlő volt a tsz-é, és rengeteg volt a városok bevétele belőle!

2009. dec. 28. 19:14
 3/21 anonim ***** válasza:
63%
Ki ne hagyd már Bócsát! Az aranyháromszög mára már átvette a hatalmat, így arany négyszöggé alakult át, a sok k*rva miatt, amik Bócsa határterületein találhatók, beépült az arany3/4szögbe. Én bócsai vagyok, én sem érzem, de qrva jó abban a tudatban élni, hogy ez egy aranyvidék.
2009. dec. 28. 19:29
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

Kiskőrörsi vagyok (a pasim meg keceli) és az igaz hogy ahhoz h benne vagyunk az aranyháromszögben a pénznek , a termőföldeknek és a szőlőnek van köze, de nem pont úgy van ahogy a soltvadkerti válaszoló leírta.........sajnos.

a mi családunk is szőlőtermeléssel foglalkozik, de mi a leszüretelt szőlőt rögtön eladjuk, úgyhogy az előítéletektől kíméljetek légyszi.

Szóval az aranyháromszöget a három legnagyobb borhamisító város alkotja.Ahogy már írták? Soltvadkert, Kiskőrős,Kecel.Hogy még ma is mi számítunk-e a legnagyobb borhamisítókanak az országban azt nem tom, de az biztos, hogy innen kaptuk a nevünket. Egyébként még most is isemrek személyesen is olyat aki felvásárol x mennyiségű szőlőt itt kőrösön és a végén 10-szer annyi bort állít belőle elő, mint lehetne.Na de ez van: olyan országba születik az ember, ahol nincs normális vezetőség és erre még azon belül is egy ilyen városba.......

16/L

2009. dec. 28. 20:31
 5/21 anonim ***** válasza:
20:31-es vok ismét : azért remélem tudjátok miről híres Kiskőrös( az Aranyháromszögön kívül).....................
2009. dec. 28. 20:36
 6/21 anonim ***** válasza:
Ja, a Sanya miatt! :)
2009. dec. 28. 20:52
 7/21 anonim ***** válasza:

Sanya meg út közben született, persze erről is megy a mende-monda.. Dédapám szerint a mi kocsmánkba rohantak be szülni. (Ő ott volt) Aztán persze hogy ebből is mennyi igaz, a fene tudja. Bízok a véremben! : )

Egy bócsai.

2009. dec. 29. 11:45
 8/21 anonim ***** válasza:
77%
Már az előtt aranyháromszögnek hívták Soltvadkert Kecel, Kiskőrör városait, mielőtt a borhamisítás felütötte volna a fejét!A nagymamám is így ismerte már a 60-as években, mert akkor igen gazdag községeknek számítottak!Pl Kiskőrös járás megyeszékhely volt, stb!Az én anyakönyvi kivonatomban is még ez áll, úgyhogy a 16 éves válaszoló a mai világ dolgait ismeri csak!És nem a borhamisítástól lett aranyháromszög !!A rengeteg jó termő föld, és földesúr miatt, akik itt éltek anno!És nem beszélve hogy az országban a tsz-nek itt volt a legtöbb földje, és ez látta el az ország javát mindennel!Én már éltem a rendszerváltás előtt is, sőt dolgoztam is akkor, és már akkor aranyháromszög volt!
2009. dec. 29. 15:05
 9/21 anonim ***** válasza:

11.45-ös, érdekes, amit mondasz!

egy irodalomtanár

2009. dec. 29. 22:45
 10/21 anonim ***** válasza:

dédapád volt ott? 1823-ban? Az én dédapám az 1900-as években élt? Hány évesen halt meg a dédapád, vagy ha ő normális kort élt akkor te hány éves lehetsz most?

újra én voltam: a kiskőrösi 16/L, aki csak a mai dolgokban járatos, de azokban nagyon

2009. dec. 29. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!