Mi az az Aranyháromszög és hol található?
A világ egyik legnagyobb ópium termelője.
A világ másik nagy ópiumtermelő övezete az ún. Aranyháromszög (Golden Triangle), melyet Burma (Mianmar), Thaiföld, Vietnam és Laosz alkot. Az Aranyháromszög legnagyobb termelője Burma (~90%), a hatalom – Afganisztánhoz hasonlóan – itt is megadóztatja a termelőket, próbál minél nagyobb hasznot hajtani a kábítószer-kereskedésből. A nyers ópiumot a burmai-thai határon lévő laboratóriumokban dolgozzák fel. A kábítószert a későbbiekben a thai, vagy hongkongi kikötőkben lévő elosztóközpontokba szállítják, majd a nemzetközi kábítószer-kereskedelembe kerül. További fontos ópiumtermelők: Mexikó és Kolumbia.
Dehogy!Az aranyháromszög:Soltvadkert, Kecel, Kiskőrös!Az a 3 város alkot egy háromszöget, és azért hívják aranynak, mert rendkívül gazdag városoknak számítanak magyarországon belül!
Én Soltvadkerti vagyok, de nem érezzük ezt a rendkívüli gazdagságot.ez inkább még a rendszerváltás előtti időkből maradt meg, mert akkor rengeteg jó termő föld, szőlő volt a tsz-é, és rengeteg volt a városok bevétele belőle!
Kiskőrörsi vagyok (a pasim meg keceli) és az igaz hogy ahhoz h benne vagyunk az aranyháromszögben a pénznek , a termőföldeknek és a szőlőnek van köze, de nem pont úgy van ahogy a soltvadkerti válaszoló leírta.........sajnos.
a mi családunk is szőlőtermeléssel foglalkozik, de mi a leszüretelt szőlőt rögtön eladjuk, úgyhogy az előítéletektől kíméljetek légyszi.
Szóval az aranyháromszöget a három legnagyobb borhamisító város alkotja.Ahogy már írták? Soltvadkert, Kiskőrős,Kecel.Hogy még ma is mi számítunk-e a legnagyobb borhamisítókanak az országban azt nem tom, de az biztos, hogy innen kaptuk a nevünket. Egyébként még most is isemrek személyesen is olyat aki felvásárol x mennyiségű szőlőt itt kőrösön és a végén 10-szer annyi bort állít belőle elő, mint lehetne.Na de ez van: olyan országba születik az ember, ahol nincs normális vezetőség és erre még azon belül is egy ilyen városba.......
16/L
Sanya meg út közben született, persze erről is megy a mende-monda.. Dédapám szerint a mi kocsmánkba rohantak be szülni. (Ő ott volt) Aztán persze hogy ebből is mennyi igaz, a fene tudja. Bízok a véremben! : )
Egy bócsai.
11.45-ös, érdekes, amit mondasz!
egy irodalomtanár
dédapád volt ott? 1823-ban? Az én dédapám az 1900-as években élt? Hány évesen halt meg a dédapád, vagy ha ő normális kort élt akkor te hány éves lehetsz most?
újra én voltam: a kiskőrösi 16/L, aki csak a mai dolgokban járatos, de azokban nagyon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!