Csekkfeladáskor kell bármi személyes okmányt felmutatni?
Dehogy...
Én a postazóssal szoktam feladatni a mienket, így nem kell postára mennem, és az utalásért sem kell fizetnem( fele pénzt kápéban kérem a munkaltatótól)
4
Erről volt szó 2007-ben 1000euro, kb 250e ft -nál magasabb összegű csekkre akarták bevezetni.. De aztan úgy tudom nem lett belőle semmi...
(Eredetileg is feltüntettek volna ezeken a csekkeken, hogy személyi azonosításra alkalmas okmány kell a befizetéshez)
5
Az biztos ,hogy két éve tőlem még kérték a személyit,hogy most mi a helyzet azt nem tudom.
Kerestem az infőt, de a posta honlapján semmi, hírekben is 2008..hogy ez lesz...attól lehet!! De érdekes, hogy sehol semmi..
Nem tapasztaltam ilyet, szerencsére sosem volt ilyen magas összegű csekkem;)
Na most már utána néztem nem egyszerű a helyzet:
"Személyes adatainkat is meg kell adni ezentúl egy rózsaszín csekk feladásához, bármekkora összegről is van szó. Július elsejétől ugyanis változott a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről szóló törvény,"
"A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem részeként április elsejétől az ezer euró (jelenlegi árfolyamon 256 ezer forint) feletti postai sárgacsekk-befizetéseknél személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, jogosítvánnyal kell azonosítaniuk az ügyfeleknek magukat. A kisebb összegeknél is..."
A rózsaszín csekkes rendelkezésről nem is tudtam .
250.000 Ft feletti befizetésnél (sárga csekk) be kell mutatni a személyit és ki is jegyzetelik.
Rózsaszín csekknél, egy forint küldése esetén is kötelező a tortúra :((
Az EU szabályai szerint ez kötelező - de milyen marhaság...., és hogy örülnek a mögötted sorbanállók!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!