Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mire jó a folyékony glicerin?

Mire jó a folyékony glicerin?

Figyelt kérdés
van itthon , mire lehet felhasználni?
2009. dec. 25. 00:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a multkor sima szárított dogányból próbáltam vele bizipipadohányt csinálni!:D

Arra jó, hogy édeskés ízt ad a dohánynak, és nedvességet. Egyébként édesítőszernek szokták használni a élelmiszergyártók ha jól tudom.

2009. dec. 25. 01:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
bocs vizipipadohányt*
2009. dec. 25. 01:19
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi, de valami normálisabbra gondoltam :)
2009. dec. 25. 01:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
hógömböt lehet belőle csinálni. csak üveg kell hozzá meg valami figura. a glicerin tökéletes olyadék bele.
2009. dec. 25. 10:19
 5/8 A kérdező kommentje:
azt akartam csinálni először:D de mivel nem jött össze gondoltam hátha jó még valamire.
2009. dec. 25. 10:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Régi kérdés, de azért írok:D Én hógömböt csináltam, a maradék meg jó hajpakolásra is, de én szempillanövesztésre fogom használni:) Patikus mondta, hogy jó ezekre
2011. máj. 2. 02:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

" [link]

Vízzel keverve kiváló fagyálló készíthető belőle. A keverék glicerintartalmától függően -35 C fokig nem fagy meg. A fagyálló folyadékot bekeverhetjük a gépkocsi hűtővízébe, vagy felhasználhatjuk a hétvégi házak fagymentesítésére. (Tausz György)

Ha a csokoládéfolt friss, felső rétegét először tompa késsel óvatosan kaparjuk le, majd itassuk át benzinnel és dörzsöljük ki a foltot. Amennyiben a folt helye sárga marad, meleg glicerinben áztassuk. Végül a kitisztított részt meleg vízzel mossuk át. (Tausz György)

A hűtőszekrény gumitömítéseit tisztítás után hintőporral is bedörzsölhetjük. A hintőpor kiváló víztaszító, azonban nem helyettesítheti a rendszeres glicerines kezelést! (Tausz György)

A gumitömítések a napfény és hő hatására nem vesztik el rugalmasságukat, nem keményednek meg, és idő előtt nem repedeznek be, ha időnként glicerines vagy szilikonos oldattal bedörzsöljük. A glicerin és a szilikon növeli a gumi ellenállóképességét, késlelteti elöregedését. (Tausz György)

Mosható anyagokból a friss kakaófoltot meleg vízzel mossuk ki. A vízhez kevés glicerint is adjunk. Gyakran elég meleg vízbe mártott lágy kefével dörzsölni a foltos helyet. Finomabb vásznon meleg glicerinnel való dörzsölgetés is célravezető. Ha a kakaófolt már régi, tömény glicerinnel vagy szappanszesszel tisztítsuk. Ahol semmilyen eljárás nem használ, ott a foltot híg ammóniákos hidroperoxid-oldattal (H2O2) kezeljük. (Tausz György)

A bútorok nem porosodnak olyan gyorsan, ha egy liter vízbe egy teáskanál 20%-os ecetet, valamint egy teáskanál glicerint feloldunk, majd puha ronggyal ezzel a keverékkel töröljük le a bútorokat.

Ha az öblítővízhez egy kevés (egy-két kanál) glicerint adunk, a kötött holmi nem megy össze, puha lesz, és nem irritálja a bőrt. Ha pedig az utolsó öblítővízhez egy pohár 10 %-os ecetet is hozzáöntünk, az anyag kevésbé nyúlik meg, rugalmas marad. (Tausz György)

Rekedtségre több háziszer is hatásos. A cukros tea, a korábban forró vízben oldott méz ásványvízzel keverve, de a glicerinnel való gargalizálás is segíthet.

Ha bőrkabátunk poros, piszkos, mossuk le szappanos víz és szalmiákszesz keverékével (egy liter szappanos íz, egy evőkanál szalmiákszesz), majd kenjük be a bőr teljes felületét glicerinnel vagy ricinusolajjal átitatott puha ruhával. A megszáradt bőrt flanellkendővel töröljük át. (Tausz György)

A gumicsizmát először mindig szárazon töröljük le, azután nedves ruhával kívül-belül tisztítsuk. Ha megszáradt, töröljük át glicerinnel. Ha a csizma belül nedves, nyirkos, próbáljuk hajszárítóval kiszárítani. (Tausz György)

2013. máj. 15. 15:43
 8/8 Keletföld válasza:

Lehet kapni/venni a patikában káliumpermanganátot.

Egy adag K-permanganátot bele valami kis üvegbe, ráönteni kevéske sűrű glicerint, majd jól lezárni.

Aztán persze - gyorsan szaladni ....

Ha beindul a kémia (oxidáció), látványosan szép lilás fénye van, de elég hamar szétveti az üveget.

Télen, hókupacba beledobálva csodás kis kráterekkel lehet a természet csodáinak valós látványát szaporítani.

Csakis kis adagokban használható, nagy méretben VESZÉLYES!

2018. jún. 8. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!