Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Magyarországon miért az...

Magyarországon miért az számít "menőnek", aki minél bunkóbb és agresszívebb?

Figyelt kérdés

Buflák ül a BMW-ben, beáll keresztben a családos parkolóba. Szinte mindenki magától tudja: nem szabad beszólni nekik. A fiatal srácok is a bunkókat tekintik példaképnek. Rájuk hajaznak a szövegükkel, a küllemükkel stb. Az emberek akár a közlekedésben,(index nélküli bevágások, összevisszaparkolás, türelmetlenség, sietség) akár az eélet többi területén (pl boltban az eladóval vagy a többi vevővel) is maximálisan lovagiatlanok, önzők és sokszor úgy érzi az ember, hogy nálunk egyszerűen az emberek utálják egymást. Pedig ez nem minden országban van így. Nálunk miért?

(És ez nem függ az anyagiaktól, mert nálunk szegényebb országokban is több emberség van az emberekben.)

2008. júl. 27. 11:38
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem azért, mert a magyarok már a kezdetektől elég alpári/barbár nép volt, és ezt 1 évezred alatt úgy látszik nemhogy nem sikerült ki"mosni" az emberekből, hanem egyre inkább ez jellemzi ezt az országot... Agresszió, bunkóság, önzőség, ez ma magyarország.
2008. júl. 27. 13:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincsenek erkölcsi minták.

A vallásokat kiirtottuk magunkból, a szocializmus (úgy ahogy működő, toldozott-foltozott) erkölcsiségét elutasítjuk a rendszerrel együtt, nem marad más, mint a verseny az anyagi javakért mindefajta gátlás nélkül.

Jelenleg az életnek nincs egyetemes célja, az élmények számítanak, nincs egyetemes (isteni vagy táradalmi) számonkérés, a jog allig működik. Nincs visszatartó erő.

(egyébként ugyanezeket megtalálod az összes volt kommunista országban)

Az összes fejlett országban azt fogod találni (amerikát most ne vegyük, mert az külön történet) hogy valamilyen vallás továbbélő erkölcsisége vezeti a társadalmat.

2008. júl. 27. 14:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden ember ilyen Magyarországon! Csak ezek az alakok a feltűnőek. És valahol ez is a céljuk, a feltűnési viszketegség. Egyébként én mindig azt mondom, hogy az ilyen fazonokat - akik senkit és semmit nem tisztelnek -, is utolérheti a SORS keze. Ugyanis ők is csak emberből vannak, mint bárki más.
2008. júl. 27. 15:06
 4/9 anonim válasza:
100%

azért a vallás se a megoldás, különben nem lenne annyi hír pedofil papokról.

a dolog ott indól, hogy vannak ezek az újgazdag, BMW-vel vagy egyéb hasonló, drága, felsőkategóriás kocsikkal közlekedő emberek. mivel az ország nagy része szegény, ők meg gazdagok, lenézik az átlag embereket, azt hiszik, hogy többek náluk, és ezért bunkóznak velük. őket úgy is védi a sok pénzük és az abból fizetett jó ügyvédek.

namármost, a sok fiatal ugye látja ezeket a gazdagokat, hogy milyen jól megy nekik, mennyi mindenük van és, hogy mennyi mindent megtehetnek. és rájuk szeretnének hasonlítani, olyanok lenni mint ők: gazdagok ,menő cuccokkal és jó kocsival, stb. de mivel pénzük nincs, és jó eséllyel nem is lesznek gazdagok a későbbiekben sem, csak a modorukat tudják lemásolni.

azzal próbálnak meg kiemelkedni a nyomorukból, hogy megpróbálnak olyanok lenni mint a gazdagok: az átlagemberek fölé emelik magukat. bunkón viselkednek az átlag emberrel, és mivel pénzük nincs, még több bunkóssággal kompenzálják azt.

2008. júl. 27. 15:26
 5/9 anonim válasza:
100%

Hmm mert ők dominánsak, mert a szürke kisembert nem lehet meg látni,ki annak amit leírtál pont az ellenkezője.

Sajnos már a régi elvek kihalóban vannak:(

Sajnos nincs kitől tiszteletet tanulnának:(

De még változhat.....talán.

Üdv Asoka:)

2008. júl. 27. 21:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez itt Madzsarisztán, kérem, ahol még mindig az az elv érvényesül, hogy annak van igaza, aki erősebbet tud ütni. Minél arrogánsabb vagy, annál több mindent tudsz kiharcolni, annál inkább elismerik az igazad, mert nemcsak hogy félnek tőled, de úgy gondolják: igazi követendő példa vagy, akire fel kell nézni. Ezért mindenki megpróbál egyre arrogánsabb lenni, mert látják, hogy a gyengéket eltapossák, és hát ki akarja, hogy ő a gyengék közé tartozzon?

Én egyébként egy európai gondolkodású embernek tartom magam, kedvesen, udvariasan állok az emberekhez, sokáig én is mit kaptam? Lenéztek, átvertek, vagy csak szimplán elkezdtek piszkoskodni szegény udvarias balekkal. Aztán láttam, hogy ez így nem megy, és stílust váltottam...

Az okmányirodában volt dolgom, egy lejárt iratomat kellett újra csináltatnom. Irányítgattak egyik osztályról a másikra, kaptam időpontokat két hét múlvára, ilyen csekk, olyan csekk, ilyen engedély, olyan iratot kell bemutatni, menjek az APEH-hez, stb. Holott tudtam, hogy ott, az első ablaknál, ahová beálltam, meg kellett volna csinálni az igazolványomat, térítésmentesen.

Szóval amikor elegem lett, bementem a hivatalba, odaálltam a pulthoz, hatalmasat vágtam az asztalra, és magas cé-n kijelentettem az ügyintézőnek: "Márpedig maga most és azonnal ki fogja állítani az igazolványomat!"

Öt perc múlva a kezemben volt, a biztonsági őr pedig megsúgta, hogy ha eleve így állok hozzá, megtakaríthattam volna egy csomó időt és vesződséget. Ez itt Madzsarisztán...

2008. júl. 29. 10:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert mostanában mindenben amerikát akarjuk utánozni még bunkóságban is sztem már rég lepipáltuk őket... bunkóságban
2008. nov. 2. 13:50
 8/9 anonim válasza:

Na figyelj ez már álltalánosítás .

"Szinte mindenki magától tudja: nem szabad beszólni nekik. A fiatal srácok is a bunkókat tekintik példaképnek."

Azért vagyok pl. bunkó mert ha az utcán beszólnak/belémkötnek nem hagyom magam. Pl. ha a szüleim szídják azért minden korosztályt 10-70 évesig elöször rászólok vagy ha úgy nem megy ütök.

2009. okt. 28. 10:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Az utolsónak! Nem te vagy a bunkó, hanem aki belédköt. Az önvédelem vagy a védekező magatartás nem bunkóság.
2009. okt. 31. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!