Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért "gáz" ha valaki fingik?

Miért "gáz" ha valaki fingik?

Figyelt kérdés

Már csak azért, mert ez egy olyan természetes dolog, mint a kajálás. Mindenki csinálja. Aki azt mondja, hogy nem, az hazudik. Szerintem.

Nekem mondjuk szerencsém van, mert a baráti társaságomban ezt nem tartják kínosnak, vagy égő dolognak. Ez természetes.

Viszont sok ismerősöm panaszkodik Nekem (! Mert nekem elmerik mondani, mert nyitott vagyok és nem nézem le őket), hogy barátaik, párjuk mellett nem mernek elengedni egy "galam.bot sem". Miért kínos ez a téma?

2008. júl. 26. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Talán azért, mert büdi. Tüsszenteni nem gáz, mert annak nincs szaga, a fing viszont büdös tud lenni, és ez nem kellemes mások számára. Szerintem ezért tartják kínosnak, illetve ezért alakult ez így. Mondjuk mi a barátnőimmel simán fingunk egymás előtt, nem okoz gondot.
2008. júl. 26. 22:43
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

Esetleg, netalán talán, hallottál már olyanról, hogy ... etikett?

De nem akarlak megsérteni a kérdésemmel, csak ajánlani tudom az alapvető szabályok áttanulmányozását:)

2008. júl. 26. 22:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Hallottam, akármennyire is hihetetlen a kérdés felvetése miatt. NEm az etikettről van most szó (nem babazsúr mamazsúr, diszkó miegymás), hanem arról, hogy mondjuk ott vagy olyanokkal, akikkel ismeritek egymást kismillióegy éve és nem mersz előtte. Pedig ismer és elvileg elfogad. Akár így akár úgy. Az hogy büdös?? Más a saját szagát sem veszi észre, teszem azt izzadság, szájszag... Az, hogy elereszted magad az szerintem nem olyan kínos, mintha olyan büdös vagy, mint egy fiúöltöző, vagy 5 napos zokni. ha érted mire akarok kijukadni. A fingásnál vannak ezerszer kínosabb dolgok, miért pont ez az?
2008. júl. 26. 22:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Kilyukadni! Nem j :-)
2008. júl. 26. 22:59
 5/7 anonim ***** válasza:
99%
Hát mert ha valaki olyan hangot ad ki fingás közben mintha beszart volna a nadrágjába eléggé égő dolog.Meg az a kellemetlen szag amit ha belegondolsz egy másik ember beleiből törnek ki te meg azt szagulod...
2008. júl. 26. 23:10
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
miért nem kakáltok egymás mellet? ez is iylen.. végülis a fing is onnan jön ki.. sztem ezért gáz
2008. júl. 26. 23:37
 7/7 anonim ***** válasza:
33%
Mert a széklet tele van baktériumokkal, kórokozókkal. A fing pedig ugyanonnan jön. Tehát a szag egy lehetséges fertözésforrás közeli jelenlétére utal. Az ember erre zsigerböl negatívan reagál, a saját egészsége védelmében. A hányásszag szintén valamilyen betegségre vagy rosszullétre utal, és arra is ugyanígy negatívan reagálunk.
2008. júl. 28. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!