Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A gyászba bele lehet halni?

A gyászba bele lehet halni?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 23. 11:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. ápr. 23. 11:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, de ahhoz képest kevesen halnak meg emiatt, hogy hány gyászoló érzi rövidebb-hosszabb ideig azt, hogy nem fog, nem tud életben maradni. Orvosi kutatások szerint jelentősen megnő a szívinfarktus veszélye az első napokban, a stressztől romlik az immunrendszer működése, felerősödhetnek a már meglévő betegségek. Gyenge egészségű emberrel megeshet, hogy nem sokkal később követi a társát. Vagy a súlyos depresszió is okozhat hosszabb távon veszélyes egészségi állapotot, pl. ha egy egyedül maradt idős ember nem eszik, csak fekszik... s lehetne még sorolni, pl. az alkohol vagy a cigaretta hatásait. De egy egészséges ember, ha túléli az első pár napot, és tud "működni" tovább, még ha rettenetesen is van közben, akkor nem fog belehalni. Még ha úgy is érzi. Ha nagy a fájdalmad, akkor természetes, hogy megcsappan az életkedved, összekuszálódik a jövő, sokakban megnő a halálfélelem és/vagy a halálvágy - de idővel ez többnyire rendeződik.
2014. ápr. 27. 17:48
 3/3 anonim ***** válasza:
91%
Én biztos voltam abban, hogy bele fogok halni a gyászba. Komplikált gyász klasszikus esete (hirtelen halál, feloldatlan, ambivalens viszony az elhunyttal, jogos bűntudat, "életem szerelme"). Hónapokig kész voltam testileg és lelkileg, pszichotikus lettem, hangokat hallottam, fuldokoltam, betegeskedtem. Teljes szívemből meg akartam halni. De furcsa módon lassan jobb lett, kb. 5 hónap után. Én mondjuk bebeszéltem magamnak, hogy van túlvilág, és még fogunk találkozni; de előtte le kell élni az életet ezzel a teherrel együtt.
2014. máj. 1. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!