Hol lehet beszerezni magnéziumot meg kálium perklorát-ot?
Az bizony rendessen odavág főleg ha még valami katalizátor is van mellé.Én KCLO4/Mg/S 50/40/10%-ot használok.Magnéziumot bojler anódként ez 75% Magnézium/25% alumínium,vagy rendelsz internetről külföldről,vagy ismerős,vagy környéken vegyszerbolt.
Kálium Perklorátot szintén vagy rendelsz internetről külföldről,vagy ismerős,vagy környéken vegyszerbolt.
Kálium perkloráttal nem sokkal veszélyesebb mint Kálium Nitráttal de viszont pokoli nagyot odavág.Kikevertem már pár adagot az említett elegyből. :)
Az bizony rendesen odavág főleg ha még valami katalizátor is van mellé.Én KCLO4/Mg/S 50/40/10%-ot használok.Magnéziumot bojler anódként ez 75% Magnézium/25% alumínium,vagy rendelsz internetről külföldről,vagy ismerős,vagy környéken vegyszerbolt.
Kálium Perklorátot szintén vagy rendelsz internetről külföldről,vagy ismerős,vagy környéken vegyszerbolt.
Kálium perkloráttal nem sokkal veszélyesebb mint Kálium Nitráttal de viszont pokoli nagyot odavág.Kikevertem már pár adagot az említett elegyből. : )
Nagyjából itt levannak írva a jelenlegi lehetőségei aki szeretne.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__1..
A Pyrogarage tiszta por formában árul ami jelenleg egy új EU rendelet értelmében magánembernek nem kiadható. Amikor ezt a kérdést kiírták még külföldről meg lehetett kapni tisztán is. A Pyrohubon van 40%-os vizes keverék ami már kiadható magánembereknek kálium-korát és kálium-perklorát esetén. Így vagy úgy a kálium-perklorát megoldható annak aki jobban utánna néz a dolgoknak. 2014 óta mióta ki lett írva a kérdés változtak a dolgok.
A kálium-klorátot elkészíteni házilag nem olyan bonyolult. Szénelektróda kell hozzá mint a 10-es méretű amit heggesztéshez használnak (vékony rézzel van bevonva), kálisó, rendszeres kevés sóssav adagolása. 5-7V közötti tápegység 4 Ampertól (PC vagy 6-12V os akkumulátor töltő). MMO (RuO2, TiO2, IrO2,) anódot is olcsón kapni hozzá amivel korlátlan mennyíség készíthető és nem esik szét mint a grafit. A kálium-perklorát jóval bonyolultabb de az is elkészíthető házilag, igaz nem olcsón. mx5-kevin.blogspot.com, sufnipiro.wordpress.com részletesen foglalkozik a készítéssel. Linkek is vannak webshopokról, meg hogy mit hol kapni röviden van egy ismertető.
Magnéziumot kapni -325mesh, -400mesh, 40 mikron, külföldi webshopokból EU-n belül, nem éri meg készítgetni. Ez pont megfelelő finomságú villanó porhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!