Járt már valaki Lissone-ban? (olaszország) Milyen? Milyen nyelven beszélnek ott az olaszon kívül?
Lehet, hogy nem fog tetszeni, amit írok, így kérlek ne adj rossz szavazatot.
Ha jól látom ez a városka Lombardiában van, Monza mellett. Én nem jártam ott, de Lombardiában élek és elég sokat voltam Monzában, így biztos vagyok benne, hogy nem lehet csúnya hely - bár Olaszországban még nem láttam csúnya helyet -, legfeljebb unalmas. Mivel kisváros, ezért nem gondolom, hogy az olaszon kívül sokan beszélnek más nyelveket is (én is egy kisvárosban élek, és nem jellemző más nyelvek ismerete), hacsak nem a helyi dialektusra, a "brianzolo" -ra vagy kíváncsi.
Olaszországban szinte minden város más dialektust használ, ami az olasz egy igen elferdített változata, és a különböző behatások miatt elég eltérő is.
Én elég jól értek olaszul, de ha a helyi nyelvjárást beszélik, akkor annyi. Nem értek rómaiul, de pl. a szomszédos város (folyó túlpart :-) ) nyelvét sem értem.
Készülj, hogy auóz angollal nem nagyon lehet boldogulni. Pedig ugye Monza miatt (elég sok külföldi jön az autóverseny miatt)kellene...
Azért ne félj, jó lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!