Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nagyon sokat lógok a suliból!?

Nagyon sokat lógok a suliból!?

Figyelt kérdés

Már 230 igazolatlan órám van, utálok bejárni, utálom ezt az iskolát mert sok a bunkó, utalom az osztálytársaimat is, de jobb helyre nem tudnék menni mert elég rossz a tanulmányi eredményem, szüleim nem tudják hogy ennyi igazolatlanom van :/

Még levelet nem küldtek, csak mikor 10 igazolatlan volt, azóta semmit, mit fognak csinálni? tanköteles vagyok még, hallottam olyat is hogy elveszik a családpótlékot, szüleim meg büntetik pénz bírságra, nem tudom mit tegyek bűntudatom van e miatt, de egyszerűen képtelen vagyok oda járni.

Normális választ írjatok!

2014. ápr. 3. 22:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is beszélj az iskola pszichológussal, hátha tud tanácsokat adni. Aztán menj el a háziorvosodhoz, és kérj annyi igazolást amennyit csak tudsz, hogy legalább a felére lecsökkentsd az igazolatlanok számát. 3 napot igazoltass a szüleiddel, az is 18 óra. Beszélj az osztályfőnököddel vagy az igazgatóval, mond meg neki hogy megbántad hogy lógtál, és mostantól bejársz, és segítsen igazolni valamennyit a hiányzásból.

Elsőre nem fognak repdesni az örömtől, mert tudják hogy link alak vagy, de megváltozni sohasem késő, és magadért tanulsz. Ezentúl vegyél erőt magadon, és járj be! Vagy legyél magántanuló, menjél bentlakásos iskolába vagy akármi.

Fel a fejjel, semmi sincs veszve. Térj észhez és hozd rendbe a dolgokat!

2014. ápr. 3. 22:56
 2/7 Grim13 ***** válasza:
beszélj a szüleiddel, max átraknak egy másik suliba, de amúgy nagyon sokat hiányzol igen
2014. ápr. 3. 22:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de ha nem sikerül leigazolni csak mondjuk 50 órát, akkor gondolom csúnyán szívni fogok nem?! :(
2014. ápr. 3. 23:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 130 órát le fogsz tudni összesen igazolni, a szívás pedig azon fog múlni, hogy lógsz-e +1 órát vagy sem.

Ha összeszeded magad, akkor a suli igazgatója és az osztályfőnököd melléd áll, és elkummantják neked a többit.

Nekik az a céluk, hogy ember váljon belőled, és ha látják hogy te is akarod és tényleg betartod amit ígérsz, akkor meglesz az eredménye!

Egy pszichológus sok tanácsot tud adni, hogyan aknázd ki a benned rejlő lehetőségeket, hogy ismerd fel a problémáidat és hogyan találj rájuk megoldást. De legfőképpen a te akaraterődre van szükség.

Sokan mérgesek rád most emiatt, de nem szégyen felvállalni hogy ilyen voltál, és nagyra becsülendő hogy felismerve a problémát akarsz változtatni. Ezt a tanáraid is értékelni fogják.

2014. ápr. 3. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

230 óra, az szép :D

Elvileg 50 óra után megvonják a családi pótlékot ha tanköteles vagy, ha nem akkor 30 után kirúgnak.

Ha az órák meghatározott százalékán (azt hiszem 30) hiányzol akkor osztályozó vizsgát kell tenned, bár ezt a tanárok nem mindig tartják be mert nekik is csak papírmunka.

250 óra után meg automatikusan évismétlés, akár igazolt akár nem.

Beszélj iskolapszichológussal vagy orvossal, aztán a szüleidnek is mondd el.

Hanyadikos vagy?

2014. ápr. 4. 00:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Kilencedikes vagyok, most ahogy átmentem középsuliba, azóta ilyen rossz minden, azelőtt 1 óra igazolatlanom nem volt 1 éven át, De akkor most újra kell járjam a kilencediket így is úgy is? :(
2014. ápr. 4. 14:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a leírtak szerint (AZONNAL) cselekedsz, akkor jó eséllyel nem kell újrajárnod.

Gondolkodj el a suliváltáson, hogy jól érezd magad a közösségben, és javuljon a tanulmányi eredményed.

Ne húzd az időt, mert akkor elbuksz!

2014. ápr. 4. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!