Külföldön lehetek sportjogász? Vagy egyáltalán dolgozhatok ott jogászként?
Sziasztok!
16 éves vagyok, és azt szeretném megkérdezni, hogy az 5 éves egyetemi képzés után külföldre szeretnék menni és ott elhelyezkedni jogászként. Tehát már a szakosodás külföldön történne (Pl. Németország?!)!!! Ott mondjuk sportjogászként elhelyezkednék.
Kérem, tényleg nagyon kérem, olyanok válaszoljanak akik jártasak valamennyire a témában!
Köszönöm.
Nemzetközi szervezetnél, valamint nemzetközi ügyvédi irodában tudsz magyar diplomával is dolgozni, de elég hosszú idő, amíg valahova bedolgozod magad.
Külföldi szervezetek esetében a legkönnyebben jogászként az EU Bíróságánál tudsz elhelyezkedni. Az egyetemi évek során nagyon jól kell tanulnod, kell tudnod angolul és franciául, elég magas szinten. 17-18 éves vagy, még bőven van időd felsőfokú angol és francia nyelvtudást szerezned. Emellett mindkettő nyelvből kell a szakmai nyelvismeret is. Miután lediplomáztál, jelentkezel az EU Bírósághoz gyakornoknak. Kell francia és angol nyelvű CV, motivációs levél, hiteles másolat a diplomádról, francia nyelvre fordítva és két idegen nyelvű egyetemi oktatói ajánlás. A gyakornoki munka 4 hónap, utána meg ideiglenesen el tudsz helyezkedni a KüM-nél, vagy egy itthoni nemzetközi ügyvédi irodában, lényeg, hogy egyből állandó melót nem kapsz. Ha megfeleltél az EU Bíróságnak, fel fognak keresni és onnét már könnyebb elhelyezkedni az EU szervezeteken belül.
Nemzetközi ügyvédi irodában először itthon tudsz elhelyezkedni, de készülj fel, hogy ott 15-16 órákat kell dolgoznod, annyi a meló! Onnét fogsz tudni elhelyezkedni külföldön, de érdemes közben elvégezni itthon egy LL.M képzést (a CEU-n, vagy az Andrássy Egyetemen). Utána fogsz tudni külföldön dolgozni.
Arra készülj fel, hogy a jogász szakma nagyon stresszes! Csak akkor vállalkozz erre a hivatásra, ha bírod a stresszt, különben belepusztulsz (legtöbb jogász a stressz miatt hal meg - rák, szívbajok, ezek a leggyakoribbak Magyarországon a jogászok körében).
3 év telt el a kérdés kiírása óta és mennyi minden változott azóta! De felnyílt a szemem te jó ég...Még időben rá kellett jönnöm, hogy a jogászok társadalmi megbecsülése, anyagiak stb...szrba se nézik őket! Van olyan, aki "filléreket" keres! Túl vannak hajszolva! De a keresetük a béka s**/e alatt!
Ezt majdnem szó szerint értsd! Kik mennek ma jogásznak? Kettes tanulók, bukottak bukottja! 280 pont a ponthatár úgy, hogy 1 emelt szintűt kell megírni és minden selejtet felvesznek, már a gyenge szakközepekből is mennek jogásznak. Nekem ez NEM KELL!!! Nem megyek olyan szakra, ahova mindenkit felvesznek! Nekem ennél nagyobb az önbecsülésem! Ráadásul a jogász nem mehet ki külföldre, újra kell kezdeni az egyetemet!
Teljesen kiábrándultam belőle! 2016. volt a fordulópont! Körbenéztem az évfolyamon kik mennek jogásznak, háááát nem valami IQ-bajnokok:DDD Na akkor jöttem rá, hogy én többre vagyok hivatott, bennem több van, minthogy ezekkel legyek egy szinten!
Üdv.
Egy fogorvostan-hallgató.
#14-es vagyok, kedves kérdező... Üdv a klubban! :D Illetve már nem, mert már fogorvosnak tanulsz. Én 2012. óta nyomom az ipart jogi területen, tavaly diplomáztam, egy Pest megyei kisvárosban. Sokkal jobb a fizetésem, mint a fővárosiaknak a szakterületen, de nem igazán motiváló szakma. És tényleg sok a hülye. Nekem már folyamatban van a pályamódosítás, mellékállásban már elkezdtem dolgozni azon a területen, amivel fel szeretném váltani a jogi pályát. Te még időben kapcsoltál! :)
Üdv.: egy sporttudományi területen próbálkozó főállású jogász
Kaptam privátot is, jó látni, hogy nem vagyok egyedül.
Akinek van esze, az menekül! Borzasztóan hígult a szakma! Gyenge szakközepekből mennek 280-290 meg 380 pontokkal. Akinek van egy kicsit is önbecsülése, az meggondolja ezt az egészet!
Ahogy kémia tanárom mondta: "komédia-szak".
Öcsééém, életem legjobb döntése. Még időben kapcsoltam, ezért hálát adok az Égnek!
A trógerek még a közösségszervezői szakot sem végzik el...
Itt is megy a morzsolódás: elég, ha háromszor megbuksz anatómia szigorlatból és repülsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!