Hogy lehet lemondani egy örökölt földről a magyar állam javára?
1. variáció odaadod nekem.
2. Kérdezz meg egy ügyvédet és akár nála rögtön át tudod a nevemre iratni.
Ingatlan tulajdonjogáról - ha azt egyszer már megszerezted - egyoldalúan nem lehet lemondani.
Tehát csak átruházással tudsz tőle megszabadulni, amihez a tulajdonszerző fél hozzájárulása is szükséges (tehát szerződésről van szó).
Az egyik ilyen megoldás az ajándékozás. Találj valakit, aki elfogadja: egy civil szervezetet, egyházat, az önkormányzatot, szomszéd telektulajt, stb.
A másik, hogy potom áron, pl. 1 Ft-ért meghirdeted.
Hasonló cipőben járok, utánanéztem: a földtörvény lehetővé teszi, hogy a földet bevett egyháznak, önkormányzatnak, államnak odaajándékozd, rendes ajándékozási szerződéssel, NEM UTASÍTHATJA VISSZA!!!
Azt nem tudom, jelen esetben ki fizeti az ügyvédi költséget, de valszeg még mindig jobban jársz, mintha nekiállsz kiirtani a gyökereket. Gondolom, tértivevényesen jelzed ebbéli szándékod falu jegyzőjének, esetleg konzultálj egy ügyvéddel.
OFF. Egyébként földet külön vissza lehet utasítani a hagyatéki tárgyalás során, vagy annak során odaajándékozni az állam javára. Én valamelyik utóbbit fogom tenni a bozótommal(ami elvileg rét...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!