Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudok olyan mesét...

Laci19940409 kérdése:

Hogyan tudok olyan mesét csinálni mind a south park?

Figyelt kérdés

#mese #rajzfilmkészítés #South Park #south park készités
2014. márc. 24. 20:49
 1/2 anonim válasza:

A South Park egyik részében a gyerekek is megpróbálják, lényegében egyszerű, csak hosszadalmas.

Kivágsz papíralakzatokat, ebből összeraksz hátteret, szereplőket, fényképezés, első képkocka megvan. Átrendezed, az egyik szereplő szája más alakot vesz fel, a kép szélén kezd berepülni egy madár, fényképezés, második képkocka megvan.

2014. ápr. 11. 02:39
 2/2 anonim válasza:

Első, amit írtál elég elavult megoldás. Igen, régen valóban úgy csinálták, de nem a digitális alkotás világában, és főleg nem a South Park esetén. Olyan rajzfilmeket, mint amit te mondasz, ma már csak a művészeti iskolák animáció szakán készítenek gyakorló feladatként (és ez is csak néhányra jellemző)

Ha az elképzeléseim nem csalnak, a South Park esetén a csontvázas animációkészítés esete áll fent. Vagyis nem úgy van, mint a tipikus rajzfilmeknél, hogy egyenként megrajzolnak minden képkockát, hanem elkészítenek egy figurát külön részenként. Mondjuk megrajzolják a kezet, aztán külön megrajzolják a másik kezet, utána a testet, és ha a fej is mozog - nem néztem ezt a mesét, nem tudom, hogy hogyan mozognak - akkor a fejet és a testet is külön készítik. Továbbá még külön van a szem és a száj is.

A darabkákat külön-külön átlátszó háttérrel mentik el, majd egy animációs programmal összerakják. Erre építik fel a csontvázat, de amilyen egyszerű figurák alkotják a South Parkot, talán oda még csontváz szerkezet sem szükséges. Egyszerűen csak forgatják, mozgatják a testrészeket, vagy az egész figurát, és így épül fel az animációt.

Illetve sokféle szájat rajzolnak, és amikor beszél a karakter, akkor egyszerűen csak kicserélik a szájat egy másmilyenre a kiejtett hangnak megfelelően. Pislogásnál ugyanígy. Mit tudom én, rajzolnak négy szemet, az egyik nyitva van, a másik csukva, a harmadik egy majdnem nyitva, a negyedik majdnem csukva - a pislogásnál pedig csak ezt a négy képet teszik be egymás után.

Most csak így röviden írtam le, hogy nagyjából hogyan is néz ki a folyamat, de ha valami még érdekel, akkor kérdezz, vagy írj egy privát üzenetet.

Remélem, segített valamennyit a válasz.

16/L

2014. szept. 9. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!